Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 21.-27. jaanuarini (2013-01-21 12:25:23)

Esmaspäeval, 21. jaanuaril kell 18 toimub Kuressaare Keskkonnaameti kontori saalis loodusõhtu "Meri, tuul, hülged ja inimesed". Hülgeid ja nende eluolu tutvustab zooloog Ivar Jüssi, Msc. Hülged - kes need loomad on,kust nad on pärit? Mida me neist arvame ja mida teame? Hülgerahva head ja halvad aastad viimasel sajandil ning tulevikus. Hüljeste tänapäevased uurimismeetodid. Hüljeste ja inimeste suhted.

Esmaspäeval, 21. jaanuaril algusega kell 13 Kärdlas Hiiu Maavalitsuse saalis (Leigri väljak 5) Pihla Kaibaldi looduskaitseala kaitsekorralduskava ja Põdrapao rohelise hiidkupra püsielupaiga kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskavade koostaja on Pärandkoosluste Kaitse Ühing (PKÜ). Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud isikud.

Esmaspäeval,21. jaanuaril algusega kell 11 toimub Kuusalu vallavalitsuses Valkla klindi hoiuala (Valkla klindi loodusala) kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskavakoostaja on Metsahoiu Sihtasutus. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikudelanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Teisipäeval,22. jaanuaril kohtub keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Eesti Metsaseltsi president Hardi Tullusega, et arutadametsanduse aktuaalsetel teemadel, sealhulgas Eesti Metsaseltsi tegevuse ja metsanduse hea tava teemal.

Kolmapäeval, 23. jaanuaril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Riigikogu infotunnis ja Riigikogu istungil, kus arutlusel onjahiseaduse eelnõu, tööstusheite seaduse eelnõu, maareformiseaduse muutmise ja sellest tulenevalt teiste seaduste muutmise seaduse eelnõuning looduskaitseseaduse ja riigivaraseaduse muutmise seaduse eelnõu.

Kolmapäeval, 23. jaanuaril algusega kell 18.00 toimub Türi kultuurimajas (Hariduse 1, Türi) loodusõhtu "Linnukevadet oodates".Külla tuleb bioloog, loodushäälte salvestaja ning loodusfotograaf Veljo Runnel,kes annab nõu, kuidas iseseisvalt linnulaulu õppida, tutvustab, miks, millal ja kuidas linnud häält teevad ning esitleb ilusamaid, veidramaid ja ka tavalisemaid linnulaule. Muusikaliseks vahepalaks on helid linnumaailmast, kuid välja on valitud kenamad kooskõlad ja saatjaks on fotoseeria. Õhtu onosalejatele tasuta, toetab SA KIK.

Neljapäeval, 24. jaanuaril algusega kell 18 toimub Lahemaa rahvuspargi looduskeskuses Palmses järjekorde loodusõhtu. Seekord on teemaks 2013. aasta loom hunt ja temast räägib Peep Männil. Loodusõhtul saavad kuulajad teada, kuidas hundil Eestis ja mujal Euroopas läheb ning miks on hunt nii vastuoluline liik pälvides ühtede austuse ja teiste vihkamise.
Juttu tuleb huntidest nii ajaloolises aspektis seotuna rahvapärimustega ning legendidega kui ka tänapäevas. Miks on hunti vaja kaitsta ja samas teda ka ohjas hoida ning milliseid väljakutseid tema ja inimese sõbraliku kooseksisteerimise korraldamine üldse endast kujutab?
Kord kuus toimuvate Lahemaa loodusõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on tasuta ning oodatud on kõik huvilised. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2 tundi.

Neljapäeval, 24. jaanuaril toimub Tallinnas (Tallinna ülikoolikonverentsikeskuses Narva mnt 29) Harju-,Järva- ja Raplamaa keskkonnahariduse konverents. Ettekanded keskenduvad keskkonnahariduse võimalustele ja väljakutsetele ning töötubades antakse teadmisi ja metoodilisi võtteid õpetamiseks alates lasteaiast täiskasvanuteni.Oodatakse osalema õpetajaid koolidest ja lasteaedadest, üldhariduskoolide jakoolieelsete lasteasutuste juhte, keskkonnahariduskeskuste töötajaid, haridusametnikke, keskkonnahariduse koolitajaid ja teisi huvilisi.

Reedel, 25. jaanuaril algusega kell 10 toimub Viimsi vallavalitsuses (Nelgi tee 1, Viimsi alevik, Viimsi vald) Prangli loodusala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Skype’i vahendusel on samal ajal võimalikkoosolekust osa võtta ka Prangli saarel Prangli koolimajas. Kaitsekorralduskavakoostaja on Kivirullija OÜ. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Reedel, 25. jaanuaril algusega kell 14 toimub Orissaare vallavolikogu saalis (Kuivastu mnt 33) Säärenõmme looduskaitseala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Tutvustataksekava koostamise protsessi, kaitsekorralduskava tööversiooni ja ala väärtusi. Koosolekul oodatakse osalejate ettepanekuid kaitsekorralduslike tegevustekohta. Kaitsekorralduskava koostaja on OÜ Keskkonnakorraldus. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad, kohalike omavalitsuste esindajadja teised asjast huvitatud.

Reedel, 25. jaanuaril algusega kell 12 toimub ValgamaalHummuli vallamaja saalis Koorküla looduskaitseala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on SA Eestimaa Looduse Fond. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikudelanikud ja teised asjast huvitatud.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.