Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder: Saksamaa tootmisühistud on Eestile eeskujuks (2013-01-17 10:29:43)

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles kohtumisel Saksimaa liidumaa põllumajandusministri Frank Kupferiga, et Eesti põllumeestel tasub Saksamaa ühistulisest põllumajandustootmisest eeskuju võtta.

„Põllumehed saavad oma toodangu väärtust tõsta eelkõige läbi töötlemise. Kõige mõistlikum on põllumajandustootjatele seda korraldada ühiselt,“ sõnas minister Seeder ning tõstis esile kohtumisele eelnenud külastust piimandusühistusse Heinrichsthaler.

Seederi sõnul on Saksamaa ühistuline tootmine suurkontsernide kõrval konkurentsivõimeline ja oma kõrge kvaliteediga Eestile eeskujuks. „Selline ühistuline ettevõte, mis toimib edukalt ühe Euroopa suurima, turumajanduslikku kontserni kuuluva piimatööstuse kõrval, on Eestile kindlasti eeskujuks. Nende trumbiks on kõrge kvaliteet nii tooraine kui lõpptoodangu puhul ja pühendumus.“

Juustutootmisega tegeleva piimandusühistu Heinrichsthaleri toodangust pool läheb ekspordiks, mis ulatub USA-st Venemaani. Ühistu tooraine kogutakse 90 piimatootjalt.

Piimandusühistu külastusel andis põllumajandusminister Seeder üle Eesti Vabariigi Põllumajandusministeeriumi kuldse teenetemärgi Saksamaa Ühistute Keskliidu konsultandile Dr Edgar Spreerile, kes aastatel 1995–2005 nõustas aktiivselt piimatöötlemisettevõtteid ja põllumajandustootjaid Eestis.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder viibib Saksamaa visiidil seoses neljapäeval algava põllumajandus- ja toidumessiga „Grüne Woche“, millest Eesti võtab osa juba 20. aastat.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 16.01.2013 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.