Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loode-Eestis jätkuvad lindude päästetööd (2006-02-05 11:48:23)


Päästetööd Loode-Eestis on keskendunud surnud ja naftaga määrdunud lindude korjamisele, raskete ilmaolude tõttu on nafta kogumine peatatud.

Loode-Eesti reostusalalt korjati eile kokku üle 200 surnud linnu, reedel 700. Kokku on surnud linde korjatud reostusalalt ära ligi 2500. Praeguseks on riik ja Eestimaa Looduse Fond viinud soojadesse ruumidesse üle 700 elusa linnu, neist 95 eile.

Lindude puhastamine ja hooldamine toimub koostöös rahvusvaheliste ekspertidega. Õnnetuspaigas on Rahvusvahelise Loomade Heaolu fondi (Fnternational Fund for Animal Wellfare) esindajad, kes on naftaga kahjustatud lindude ja loomade eest hoolitsemisega tegelenud kogu maailmas.

Kohapeal töötavad Keskkonnainspektsiooni, Riikliku Looduskaitsekeskuse, Päästeameti, Eestimaa Looduse Fondi töötajad. Vabatahtlikke on viimastel päevadel olnud tööl 100 kuni 150 inimest.

Keskkonnaministeerium kavatseb algatada ka nafta koguste kohta täiendava uuringu, sest kohapeal töötavate inimeste kinnitusel on vees naftat veel olulistes kogustes. Esmaspäeval tuleb kokku ka ekspertide komisjon, mis kavandab reostuse koristamisel ka edasised sammud. Komisjoni ülesandeks on tegeleda ka looduskatastroofiga seotud kuludega.

Lisainfo: Kaja Lotman, Riikliku Looduskaitsekeskuse Hiiu- ja Lääneregiooni juhataja, tel 524 7899.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 05.02.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.