Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taimede lummuse päev 2013 (2013-01-14 00:24:46)

Sel aastal toimub 43s riigis üle maailma teine rahvusvaheline „Taimede lummuse päev“. Päeva korraldamise algataja on Euroopa Liidu taimeteaduse organisatsioon (European Plant Science Organisation – EPSO).

Taimede lummuse päeval“ kutsutakse kõiki inimesi botaanikaaedadesse, laboritesse, õppekeskustesse, parkidesse, aianditesse ja teistesse paikadesse, kus võib taimedega tutvust teha. Huvilistele pakutakse teavet, mis paneks mõistma taimede ja taimeteaduse tähtsust kestliku põllumajanduse, aianduse ja metsanduse arendamisel ning ka toiduks mittetarvitatavate toodete – paber, kütus, ehitusmaterjalid ja ravimid – tootmisel. Võtmesõnumiks on taimede roll keskkonna kaitsmisel, sest ilma taimedeta poleks elu planeedil Maa võimalik. Taimed on inimestele ja loomariigile asendamatud.

Kutsume teid üles korraldama taimede lummuse päeval 18. mail 2013 või terve nädala jooksul 13.-19. maini sündmusi, mis oleksid seotud taimedega, oleksid köitvad ning pakuksid kaasalöömisvõimalusi ja tegevust kõigile.

Eestis veab 2013. aasta „Taimede lummuse päeva“ korraldamist Eesti Maaülikooli Mahekeskus ja päeva koordinaatoriks on Elen Peetsmann. Kui soovid algatusega ühineda, siis võta ühendust e-aadressil elen.peetsmann@emu.ee<mailto:elen.peetsmann@emu.ee>, tel: 5304 4003.
Palun andke 24. jaanuariks koordinaatorile teada, kas olete valmis sel aastal osalema, millise sündmusega plaaniksite taimedele tähelepanu tõmmata ja seda päeva tähistada. Esimene kokkusaamine päeva korraldamisega ühinejatele on 1. veebruaril Tartus, kus kavatseme panna paika olulise info, et taotleda korralduseks lisarahastust. Palun teavitage meid, kas osalete 1. veebruari arutelul. Täpsema info toimumise kohta saadame hiljem.

Kutsume algatusega ühinema organisatsioone, alates koolidest kuni aianditeni, ja igaüht, kes tunneb, et suudaks algatusele oma panusega kaasa aidata. „Taimede lummuse päeva“ ideed saab toetada mitmesuguste avalikke üritustega teatrites, kohvikutes, linnaväljakutel ja parkides, mis on mõeldud selleks, et pöörata kõigi tähelepanu taimedele. Kõik on teretulnud ühinema!

2012. aastal oli Eestis eestvedajaks taimeteadusega tegelev ülikoolide tippkeskus ENVIRON. Eestis toimunut kajastab veebileht: http://environ.emu.ee/taimede-lummuse-paev/. Paljud taimeteadusega seotud asutused üle maailma – ülikoolid, botaanikaaiad ja muuseumid koos põllumeeste ja firmadega juba avasid oma uksed “Taimede lummuse päeval” 2012. aastal. Taimedega seotud tegevusi leidus kogu perele – vaata edulugusid iga riigi kohta klikkides veebilehel http://www.plantday12.eu/news.htm<http://www.plantday12.eu/news.htm%20> “Countries” ja “Success Story”. Ka meedia on taas oodatud osalema ning viima läbi arutelusid teadlaste, põllumeeste, poliitikute ja tööstustega. Tutvustamist vajavad uusimad tipptasemel tulemused taimeteaduses ning nende kasutusvõimalused praktikas.



Allikas: EMÜ teade



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.