Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Moodustati metsandusnõukogu (2006-02-03 19:05:01)


Keskkonnaminister Villu Reiljan moodustas 3. veebruaril metsandusnõukogu, mille eesmärgiks on toetada metsanduse arengukava elluviimist ja kaasata metsandusprobleemide lahendamisel senisest paremini huvirühmi.

Nõukogu ülesanneteks on hinnata süsteemselt metsanduse arengukava elluviimist ning teha vajaduse korral selle täiendamiseks või muutmiseks ettepanekuid.

”Lisaks tänase olukorra hindamisele peab nõukogu andma oma selged seisukohad edasiste prioriteetide osas," sõnas minister Villu Reiljan. “Ministeerium on alustanud vahearuande koostamist, mis kirjeldab ettenähtud tegevuste elluviimist ja rahaliste vahendite kasutamist eelneval perioodil. Nüüd on vajalik hinnata meie arengut mõjutavaid trende ja uusi avanenud võimalusi seoses Euroopa Liidus olemisega," lisas ta.

Metsanduse arengukava aastani 2010 vaadatakse üle ka seoses uue maaelu arengu strateegia koostamisega. “Metsanduse roll maaelu arengus on olnud väga suur ning see peab kajastuma mõlemas strateegias, meie prioriteetides ja riiklikes rahastamisotsustes," märkis minister.

Käesoleval aastal on kavas koostada metsanduse arengukava täitmise vahearuanne ning viia sisse vajalikud muudatused seoses suveks valmiva Euroopa Liidu metsanduse tegevuskavaga ning Eesti ühinemisega St. Peterburgi deklaratsiooniga. Viimane kohustab riike täiendama oma rahvuslikke metsandusprogramme varimetsanduse ja illegaalse puidukaubanduse vastu võitlemise tegevuskavadega.

Metsandusnõukogu on 15-liikmeline ja selle esimees on keskkonnaminister. Lisaks riigi metsandusametnikele on nõukogus veel Eesti Erametsaliidu, Eesti Metsatööstuse Liidu, Eestimaa Looduse Fondi, Eesti Metsatöötajate Ametühingu,  Eesti Maaülikooli Metsandus- ja Maaehitusinstituudi, Eesti Omavalitsuste Liidu, Metsakaitse- ja Metsauuenduskeskuse ja SA Erametsakeskuse esindajad.

Lisainfo: Olav Etverk, looduskaitse ja metsanduse asekantsler, tel 626 2913.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.02.2006 pressiteade.

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.