Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Jõulupühad möödusid politseile tavapärase nädalvahetuse rütmis (2012-12-28 03:12:14)

Pikad pühad möödusid politseile pigem rahulikult ent päris ohvriteta jõulupäevad ja neile eelnenud nädalavahetus ei jäänud.

Traagilisematest sündmustest juhtus üks hukkunuga liiklusõnnetus 22. detsembril ning kaks juhtumit pühadepäevadel, mille kohta alustati kriminaalmenetlust ühes tapmise ja teises raske tervisekahjustuse tekitamise paragrahvi alusel.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul andsid pühade ajal tooni alkoholiga seotud süüteod. „Politsei avastas igal päeval tavapärasest rohkem alkoholi mõju all sõidukijuhte. Samuti tuli ette mitmeid vägivallajuhtumeid sh perevägivalda, kus osalisteks olid alkoholi tarvitanud inimesed,“ rääkis Miilits. Toimus ka mitmeid vargusi korteritest-majadest, kus omanik oli jätnud varga jaoks välisukse lukustamata või akna sulgemata.

Eesootavale aastavahetusele mõeldes annab Tarmo Miilits soovituse pidutseda elusäästvalt ja tülideta. „Eelnevalt tuleb läbi mõelda, kuidas pärast pidu ohutult koju saadakse. Samuti võiks iga seltskonna juures olla keegi, kes jääb kaineks ja sõpruskonnal silma peal hoiab. Sellega saame me vältida joobes seltskondade omavahelisi tülisid ja olemata jäävad otsasõidud alkoholi tarvitanuna teel magavatele või helkurita liikuvatele jalakäijatele,“ ütles ta.

Liiklusohutuse poolelt paneb Miilits autojuhtidele südamele arvestada alati tee- ja ilmastikuoludega ning valida ohutu sõidukiirus. Jalakäijad aga peavad end autojuhtidele võimalikult hästi nähtavaks tegema.

Politsei tuletab inimestele meelde ka seda, et aastavahetusel ei koormataks politsei hädaabinumbrit uusaastasoovidega, kuna see takistab hädas olijatel meiega ühendust saamast. Häid soove ootame oma Facebooki seinale.



Raskemate juhtumite faabulad:

21. detsembril kella 22.45 ajal sõitis Raplamaal Märjamaa alevis Pärnu maantee 37 juures 27 aastane Mario sõiduautoga Hyundai Accent otsa sõiduteel maganud alkoholi tarvitamistunnustega ja helkurita 27-aastasele Teedule. Teet toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse.

22. detsembril kella 14 ajal juhtus liiklusõnnetus Tallinnas Laikmaa tänaval, kus keelava fooritule ajal sõiduteed ületanud 76-aastane Aino sai löögi tagurdanud sõidukilt Toyota Land Cruiser, mida juhtis 37-aastane Aleksei. Jalakäija toimetati Põhja-Eesti Regionaalhaiglasse, kus ta suri.

24.12.2012 teatati politseile, et kiirabi on Reimanni tänavalt korterist haiglasse toonud 55-aastase meesterahva, kellel on arvatavad vägivalla tundemärgid. Mees suri hiljem haiglas. Juhtunu asjaolude selgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus rakse kehavigastuse tekitamise paragrahvi tunnustel.

25. detsembril kella 19.20 ajal teatati politseile, et Maardus Kallasmaa tänava maja koridorist leiti torke-lõikehaavaga 34-aastase mehe surnukeha. Tapmises kahtlustatav 36-aastane mees tuli järgmisel päeval ise politseijaoskonda ja peeti kinni. Esialgsetel andmetel oli meeste vahel puhkenud tüli ühise pidutsemise käigus olmelistel põhjustel.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.