Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Politsei soovib rahulikke pühi (2012-12-21 15:35:08)

Politsei soovib kõigile rahulikke pühi ning tähelepanelikkust ja kainet meelt igas olukorras. Omalt poolt anname parima turvaliste jõulude nimel, ent paneme inimestele südamele ka ennast ja teisi hoida.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna juhi Tarmo Miilitsa sõnul on politsei jaoks peamine murekoht liiklus. „Eesootavatel päevadel on tipptunnid liikluses tavapärasest veel aeganõudvamad ning närvilisust liikluses rohkem. Jõululaupäevast edasi on aga murekohaks rohked külaskäigud, kus ka alkoholi tarvitatakse,“ rääkis ta.

Politsei soovitab suurema liiklustihedusega juba ette arvestada ja mitte jätta sõite viimasele minutile. ”Eestis ei ole nii pikki vahemaid, et kiiruseületamine olulist ajavõitu annaks. Parem hilineda ja jõuda lähedaste juurde tervelt, kui panna paari minuti pärast ennast ja teisi ohtu,” ütles Miilits. Tema sõnul on politsei ka jõulude ajal ohtlike liiklusrikkumiste suhtes karm.

Rahulikku meelt ei ole Miilitsa sõnul siiski vaja vaid liikluses. ”Olgem pühade ajal tähelepanelikud ja heatahtlikud kõigi ümbritsevate inimeste suhtes. Ohtu märgates on mõistlik sellest kohe kas teisele inimesele või vajadusel politseile teada anda. Enamasti säästetakse nii toimides kellegi aega või vara ent teinekord ka elu ja tervist,” ütles Miilits.

Politsei jõulusoovid


· Sõida ohutult – jälgi liiklusreegleid, tee- ja ilmastikuolusid ning arvesta võimalike ohtudega.

· Hoolitse selle eest, autoroolis on kaine juht.

· Jalakäijad saagu pimedal ajal võimalikult hästi nähtavaks. Jalakäija näeb valgustamata teel sõidukit juba väga kaugelt. Juht aga näeb tuledevihus liikuvat inimest alles siis, kui temaga kohtumiseni on jäänud loetud sekundid. Helkuriga jalakäia on näha tunduvalt kaugemale, mis teeb õnnetuse riski oluliselt väiksemaks.

· Kelgu- või suusarada ei tohiks ideaalis kunagi sõiduteega ristuda. Igal juhul tuleb sõidutee läheduses sportides või muidu lustides ettevaatlik olla. Igasugused kombinatsioonid autost/ATVst ja kelgust on eluohtlikud.

· Käreda pakasega tuleb olla ise ettenägelik ja teiste suhtes tähelepanelik. Ka autoga liikudes riietu piisavalt soojalt, et õnnetuse või rikke korral ei tekkiks alajahtumise ohtu. Külmumisohus inimest märgates juhi ohule tähelepanu ning vajadusel teata inimesest politseile hädaabinumbril 110.


Allikas: Politsei- ja Piirivalveamet, 21.12.2012

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.