Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Vedude efektiivsuse tõus aitaks aktiviseerida ka erametsaomanikke (2012-12-20 02:06:16)

Eesti Erametsaliit tervitab Riigikogu keskkonnakomisjoni raportis tehtud ettepanekuid vedude efektiivsuse tõstmiseks. Keskkonnakomisjoni esimehe Tõnis Lukase raport keskendus eelkõige keskkonnaaspektidele, kuid probleemi teine külg on otseselt seotud metsanduse konkurentsivõimega. Tugevamalt puudutab see erametsaomanikke, kelle metsade hooldamise aktiivsus sõltub paljuski sellega seotud kuludest.

"Puidu hinnas moodustab ebaproportsionaalselt suure osa just veokulu," selgitab Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees Taavi Ehrpais. "Pole päris õige väita, et vedude efektiivsuse tõstmine tooks tulu eelkõige vedajatele. Tegelikult võidaksid sellest ka metsaomanikud ja puidu lõpptarbijad. Praegune madal veoefektiivsus mõjutab ju näiteks puitküttel majapidamisi, kes lõpuks arve kinni maksavad".

Taavi Ehrpais lisas, et väga oluline on tõsta metsaomanike huvi oma metsa majandamise vastu. Paljud erametsaomanikud on loobunud oma metsade majandamisest ning eriti just hooldusraietest, mis oleksid aga olulised just metsa üldise heakorra ja väärtuse säilimise jaoks. Vedude efektiivsuse kui ühe võtmeprobleemi lahendamine looks eeldused, et huvi metsa majandamise vastu tõuseb, samuti aitaks see tagada, et metsade seisukord edaspidi paraneb ning majandamise tulukus järgmistel kümnenditel kasvab.

Allikas: Eesti Erametsaliidu 19.12.2012 pressiteade







Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.