Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus pakane ähvardab tõesti (2006-02-01 20:12:48)

 

Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno prognoos lubab 5. nädala teiseks pooleks uut külmalainet, õnneks siiski nõrgemat ja lühemaajalist. Sellele järgneb oletatavasti taas järsk soojenemine, mis aga taimedele sugugi meeltmööda pole.

 

NB aiapidajaile! Lootuses, et taimed eelmisest pakasest terve nahaga pääsesid, tuleks talvekatted kibekähku üle vaadata ning olemasolevad lumekübemed täienduseks peale kuhjata.

 

1. veebruaril koostatud ennustus ajavahemikuks 2. kuni 8. veebruarini kõlab järgmiselt:

 

“Tulekul on uus külmalaine, mis ilmselt siiski jääb lühiajalisemaks ja nõrgemaks kui jaanuari oma. Täna taandub väike madalrõhkkond Eestist lõunasuunas, avades tee külmemale õhule. Kirdetuule iilid ulatuvad 12 meetrini sekundis, ilm on muutlikult pilves, mitmel pool tuleb lund ja tuiskab. Õhutemperatuur püsib saartel –7...-10 kraadi piires, sisemaal on kuni 15 kraadi külma. Laupäeval puhub põhjatuul 3...7, iiliti 10 m/s, ilm on vahelduvalt pilves, kohati sajab veidi lund. Öösel on külma kuni 20 ja päeval 10–16 kraadi. Pühapäevaks nõrgeneb põhjakaarte tuul 2...7 meetrini sekundis, ilm on vähe ja vahelduvalt pilves ning sajuta.  Öösel tuleb külma kuni 22 ja päeval 10–16 kraadi. Esmaspäeva öö on veel nõrga tuulega ja sajuta ning õhk külmeneb sisemaal kuni 23 kraadini. Hommikul alates saartest pilvisus tiheneb, hakkab sadama lund ja tuiskama. Tuul puhub lõunast iiliti kuni 13 m/s. Külma on saartel 5-10, sisemaal veel kuni 14 kraadi. Teisipäeval ja kolmapäeval püsib madalrõhkkonna mõju. Tuul puhub jätkuvalt lõunast iiliti 13-15 m/s. Ajuti sajab lund ja tuiskab, kolmapäeval võib saartel ka lörtsi tulla. Külma on teisipäeva öösel 1-10 kraadi, päeval jääb õhutemperatuur +1...-7 kraadi vahele. Kolmapäeva öine temperatuur on +2 kraadist saartel –6 kraadini sisemaal ning päevane +2 kraadist saartel –3 kraadini Ida-Eestis.

 

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame –4...-5 kraadist saartel kuni -9...-11 kraadini Ida-Eestis, mis on 2-4 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 20 millimeetri ringis, seda on kuni 2,5 korda üle normi.

Nelja kuu ennustused on koostatud California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis ILM.

Väino Eskla


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.