Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa rohelise pealinna idee kiideti heaks (2006-01-30 19:49:31)

Tallinna Linnavalitsuses toimunud Euroopa rohelise pealinna tiitlit tutvustaval initsiatiivgrupi koososlekul otsustati valmistada ette ideed tutvustav koostöökiri Euroopa pealinnade linnapeadele ja alustada rohelise pealinna kriteeriumite väljatöötamist.

Tallinna linnapea Jüri Ratase ettepanek on seada sisse Euroopa rohelise pealinna tiitel või vastav auhind, mille saaks igal aastal Euroopas keskkonnahoiu alal kõige enam silmapaistnud pealinn.

Linnapea sõnul on kavas välja töötada rohelise pealinna statuut. “Rohelise pealinna staatuse saanud linnal on võimalus keskkonnakaitseliste tegevustega parandada oma rahvusvahelist mainet, olles oma tegevusega keskkonnasäästlike projektide algatajaks,” ütles Ratas.

“Sarnaselt Euroopa kultuuripealinna tiitlile, mida Euroopas juba 1985. aastast alates omistatakse ja mille eesmärgiks on edendada kultuurialast dialoogi, loob Tallinna väljapakutud rohelise pealinna idee uue traditsiooni, mis väärtustab keskkonnahoiu alaseid projekte ning tunnustab linnade poolt tehtavaid pingutusi harmoonilise linnakeskonna loomisel,” ütles linnapea.

Koosolekust osavõtjad leidsid üksmeelselt, et Rohelise pealinna idee on eelkõige kohustus meie endi jaoks ja pöördumine Euroopa Komisjoni poole vastava tiitli sisseseadmiseks paneb eelkõige Tallinna keskkonnahoiu alasele tegevusele kõrgendatud nõudmised ja kohustused.

Rohelise pealinna initsiatiivgrupi koosolekul osales enam kui 50 spetsialisti erinevatelt erialadelt.

Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 30.01.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.