Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Eesti kala import Ukrainasse läheb lihtsamaks (2012-12-04 16:29:14)


Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus täna Ukraina Kalaameti peadirektori Viktor Dronikiga, kes kinnitas, et Ukraina on huvitatud Eesti kalatoodangust ning tegeleb kala impordi reeglite lihtsustamisega.

„Ukraina on tollimakse alandanud ning kinnitas, et tegeleb kala impordi reeglite lihtsustamisega. Probleemiks on täna see, et kõigile kalatoodetele on määratud üks tollihind, mis ei arvesta erinevate kalatoodete lõpphinnaga,“ ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. „Eesti on Norra ja Islandi järel kolmas kala importija Ukrainasse, nii et kahepoolselt põllumajandus- ja kalandussaaduste kaubavahetuselt takistuste kõrvaldamine on mõlema riigi huvides."

Ukraina moodustab 10% Eesti kalakonservide ja 6% muu kala (v.a eluskala) ekspordist. Ukrainasse on sel aastal eksporditud 2,2 miljoni euro eest kalakonserve ja 6,5 miljoni euro eest muud kala (v.a eluskala). 2012. aasta esimese üheksa kuu jooksul oli Eesti kalatoodete eksport kokku 122 miljonit eurot, mis moodustab 16% kogu põllumajandustoodete ekspordist. 2011. aastal oli Eesti kalatoodete eksport kokku 151 miljonit eurot, mis moodustas kogu põllumajandussaaduste ekspordist 15%.

2011. aastal eksportisid Eesti kalandusettevõtted Ukrainasse 58,5 tuhat tonni kilu, 17 tuhat tonni räime ning 19,5 tuhat tonni mageveekala ja nendest valmistatud tooteid.



Allikas: Põllumajandusministeeriumi 04.12.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.