Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Toimub säästvat arengut toetav haridusfoorum (2006-01-30 13:37:45)


2. ja 3. veebruaril toimub Peoleo hotellis kolme Balti riigi säästvat arengut toetava hariduse foorum. Ürituse avab Keskkonnaministeeriumi abiminister Olavi Tammemäe.

Kogemuste vahetamine Balti riikide vahel ning sellele järgnev koostöö aitavad keskkonnahariduse arendamise valdkonna ees seisvaid ülesandeid edukamalt realiseerida. Seni on keskkonnahariduse valdkond olnud paljuski institutsionaliseerimata ja projektipõhine kõigis kolmes Balti riigis, samuti on olnud selgelt määratlemata erinevate osapoolte rollid. Käesolev projekt aitab kaasa riiklikele eesmärkidele selle olukorra muutmisel.

"Säästvat arengut toetava hariduse arendamise näol on tegemist prioriteetse valdkonnaga nii Eesti riigi kui ka kogu Läänemere regiooni jaoks laiemalt. Projekt tuleneb vajadusest aidata kaasa nii Eesti kui ka teiste Balti riikide keskkonnaharidusalaste strateegiate ja nende eesmärkide praktilisele ellurakendamisele läbi rahvusvahelise koostöö, kuna keskkonnahariduse arendamine on üks jätkusuutliku ühiskonna saavutamise olulisemaid vahendeid," märkis Keskkonnaministeeriumi keskkonnahariduse büroo juhataja Anari Lilleoja.

Projektil on kolm peamist eesmärki, mis on üksteisega tihedalt seotud.

1. Kogemuste vahetamine Balti riikide vahel ESD alaste tegevuste osas, et saada praktilisi ideid vastavate tegevuste planeerimiseks ja elluviimiseks Eestis ning mujal.
2. Balti riikide ESD-alase koostöö võimaluste ja vormide määratlemine.
3. Protsessi käigus ja selle tulemusena professionaalse suhetevõrgu loomine keskkonnahariduse ja ESD-ga tegelevate institutsioonide vahel.
Projekti initsiaatoriks on Keskkonnaministeeriumi keskkonnahariduse büroo, mille peamiseks ülesandeks ongi keskkonnahariduse igakülgne edendamine Eestis, seda nii strateegilisel (säästvat arengut toetava hariduse kontseptsiooni väljatöötamine koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga) kui ka praktilisel (kohalike initsiatiivide innustamine ja võrgustiku loomine) tasandil. Balti riikide alase koostöö projekt võimaldab kontsentreerida kogemusi selles valdkonnas, kus ühe riigi kogemus nendest kolmest eraldivõetuna ei ole kuigi suur.

Projekti peamisteks sihtgruppideks Balti riikides on ministeeriumid ja nende valitsemisalas keskkonnaharidusega tegelevad struktuurid, keskkonna- ja säästvat arengut toetava haridusega seotud õppeasutused ja ühendused, keskkonnahariduslike projektidega tegelevad valitsusvälised organisatsioonid. Kokku osalejaid 45 (igast riigist 15 osavõtjat).

10. märtsil 2005 kirjutasid keskkonnaminister ning teadus- ja haridusminister alla kahe ministeeriumi vahelise ühise tegevuse memorandumile säästvat arengut toetava hariduse, sealhulgas loodus- ja keskkonnahariduse edendamiseks. Eeldatavalt selle aasta kevadel võetakse Vabariigi Valitsuse poolt vastu Säästvat arengut toetava hariduse (sh loodus- ja keskkonnahariduse) kontseptsioon.

Lisainfo: Jaan Aps, Balti Keskkonnafoorumi keskkonnaekspert, tel 660 4766; Anari Lilleoja, Keskkonnaministeeriumi keskkonnahariduse büroo juhataja, tel 626 2834.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.01.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.