Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Esmaspäevast saavad harrastuskalastajad kalastuskaarte taotleda (2012-12-01 05:33:41)

Esmaspäeval, 3. detsembri hommikul kell 9 algab harrastuskalapüügil kalastuskaartide taotlemine järgmiseks aastaks.

Kalastuskaarte saab kõige mugavamalt taotleda elektrooniliselt internetikeskkonnas www.pilet.ee. Kel internetivõimalus puudub saab kalastuskaarte taotleda ka vahetult Keskkonnaametist tehes seda kohapeal või saates taotluse posti teel. Keskkonnaameti büroode kontaktide leiab Keskkonnaameti kodulehelt (http://www.keskkonnaamet.ee/teenused/kalandus-3/) Piirarvudeta kalastuskaartide puhul saab kalastuskaarti soetada ka mobiilimaksega.

Kalastuskaartide piirarvud on taotlejate võrdsemaks kohtlemiseks kehtestatud eraldi nii elektrooniliseks taotlemiseks kui ka taotlemiseks vahetult Keskkonnaametist.

Kalastuskaart on harrastuspüügil vajalik püügiks näiteks nakkevõrguga, kuna kalavarude kaitse eesmärgil on nende vahendite kasutust tarvis piirata. Samuti on kalastuskaart vajalik püügiks õngpüünistega Endla jaSilma looduskaitsealal, Matsalu rahvuspargis ning lõhe, meriforelli või jõeforelli püügiks teatud jõgedes.

Mõnede püügivõimaluste puhul, näiteks püügiks õngejadaga, püügil looduskaitsealadel ning lõheliste püügiks jõgedes, ei ole antavate kalastuskaartide arv üldjuhul limiteeritud. Seetõttu ei ole nende püügivõimaluste taotlemisega tarvis kiirustada, vaid kalastuskaarti saab mugavalt taotleda vahetult enne püügile minekut. Tasub tähele panna, et kalastuskaart on elektrooniline dokument keskkonnaregistris ning püügiõiguse tõendamine käib isikut tõendava dokumendi alusel. Keskkonnaminister kehtestas 2013. aastaks kalastuskaardi püügivõimalusi käesoleva aastaga samas mahus ning ka püügiõiguse tasu on sama, mis sel aastal. Kalastuskaardi maksumus sõltub püügivahendist ja püügipiirkonnast.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.11.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.