Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder: EL astus sammu võrdsemate konkurentsitingimuste suunas (2012-11-24 04:25:20)

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles EL ülemkogu istungit kommenteerides, et kuigi eelarvekokkulepet veel ei sündinud, olid arengud Eesti põllumajanduse jaoks positiivsed.

„Täna võime öelda, et lõpuks on ametlikult laual Balti erisuse arvestamine. See näitab, et Balti riikide pikaajaline koostöö on olnud õige taktika,“ rääkis Seeder. „Palju tööd on veel ees, kuid läbirääkimiste paketti must-valgel kirja saanud Balti erisus märgib sammu võrdsemate konkurentsitingimuste suunas.“

Euroopa Ülemkogu presidendi Herman van Rompuy ettepanek tähendab Eesti jaoks, et otsetoetused tõuseksid 196 euroni hektari kohta 2020. aastal.

Üldise eelarvekärpe tõttu väheneb kogu Euroopa Liidus maaelu arengu toetuste maht. „Liikmesriikide vaheline jaotus selgub hiljem ja siin seisab veel ees tõsine töö Eesti huvide kaitsmisel,“ ütles Seeder.

Järgmisel nädalal kohtub põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Prantsusmaa põllumajandusministri Stéphane Le Foll’i ja EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu raames on kokku lepitud kohtumine ka Suurbritannia põllumajandusministri Owen Patersoniga. Mõlema riigi ministriga arutatakse EL ühise põllumajanduspoliitika teemadel.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.