Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 19.-25. novembrini (2012-11-19 00:42:02)

Kolmapäeval, 21. novembril algusega kell 12 annab keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus ülevaate Keskkonnaministeeriumi viimaste aastate saavutustest ja tulevikuplaanidest. Üritus toimub Keskkonnaministeeriumi (Narva mnt 7a, Tallinn) I korruse saalis.

Kolmapäeval, 21. novembril algusega kell 18 toimub loodusõhtu teemal “Sammud omas Eestis”. Külas on Ingmar Muusikus ja Juhani Püttsepp. Näeme ja kuuleme muljeid sellest, missugune paistab Eestimaa siis, kui võtta aega ja kõndida see üht- või teistpidi läbi. Loodusõhtu külalised kõndisid aastatel 2005-2009 läbi Eesti põhjast lõunasse ja kagust loodesse. Tutvustame äsjailmunud raamatut "Sammud omas Eestis", raamatut on võimalik kohapeal osta. Õhtu pikkuseks koos kosutus- ja sirutuspausiga kuni kolm tundi. Loodusõhtul osalemine on tasuta, palume osalemissoovist teada anda. Läbiviimist toetab SA KIK.

Kolmapäeval, 21. novembril algusega kell 18.00 toimub Põlvamaa Keskkonnamajas (Kalevi 1a, Räpina) loodusõhtu, kus Anneli Palo räägib Põlvamaa haruldastest taimedest. Saab näha ja kuulda mida huvitavat leiab Piusa ja Värksa liivikuilt, kelle koduks on Meenikunno soo ümbrus ja Ahja kaldakaljud, sumpame allikasoodesse ning põikame mujale kaunitesse kohtadesse. Osalemine on kõigile tasuta. Läbiviimist toetab SA KIK.

Kolmapäeval, 21. novembril algusega kell 18 toimub loodusõhtu Virumaal Jõhvis teemal “Lendorav, haruldus Virumaa metsades”. Lendoravatest vestab juttu zooloog Uudo Timm. Näha ja kuulda saab viimaste aastate uuringute tulemustest, mis on lisanud uut teavet lendoravate elukommetest, elupaiga vajadustest ning neid varitsevatest ohtudest. Samuti tuleb juttu lendoravate püsimajäämise võimalustest ja kaitse korraldamisest Eestis. Uudo Timm on lendoravate käekäiku jälginud juba üle 25 aasta. Loodusõhtu toimub Kersti Võlu Koolituskeskuses Jõhvis Kooli 7. Osalemine tasuta. Läbiviimist toetab SA KIK.

Neljapäeval, 22. novembril algusega kell 10 toimub Rapla haldushoone (Tallinna mnt 14, Rapla) II korruse saalis Rahula-Napanurga hoiuala (Rahula-Napanurga loodusala) kaitsekorralduskava avalikustamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on Metsahoiu Sihtasutus.

Neljapäeval, 22. novembril toimub Haapsalus Hiiu-, Lääne- ja Saaremaa keskkonnahariduse konverents, mille ettekanded keskenduvad keskkonnahariduse võimalustele ja väljakutsetele ning töötubades antakse teadmisi ja metoodilisi võtteid õpetamiseks alates lasteaiast täiskasvanuteni. Oodatakse osalema õpetajaid koolidest ja lasteaedadest, üldhariduskoolide ja koolieelsete lasteasutuste juhte, keskkonnahariduskeskuste töötajaid, haridusametnikke, keskkonnahariduse koolitajaid ja teisi huvilisi. Konverents (sh transport) on osalejatele tasuta. Läbiviimist rahastab Euroopa Sotsiaalfondi programm „Keskkonnahariduse arendamine“.

Reedel, 23. novembril algusega kella 18 toimub Hiiumaal SA Tuuru saalis loodusõhtu fotograaf Remo Saavisaarega. Remo sai hiljuti suure tunnustuse osaliseks maailma prestiižikamal loodusfotograafia võistlusel, saavutades kategoorias “Mustvalge loodus” teise koha. 2011. aastal pälvis ta Eesti Looduse fotovõistluse peapreemia. Ta on korraldanud mitmeid loodusfotode isikunäitusi ja võtnud osa ühisnäitustest. Tema näitusetööd on olnud nähtaval nii meil kui ka kaugemal: Soomes, Itaalias, Hispaanias, Suurbritannias, Hiinas. Osavõtt tasuta.

Allikas: Keskkonnaministeerium



Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.