Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pentus-Rosimannus: Eestimaa asjatut ülessonkimist tuleb vältida (2012-11-15 12:40:13)

Täna valitsuse heakskiidu saanud ehitusmaavarade arengukava rakendusplaan keskendub maavarade säästlikumale kasutamisele ja keskkonnamõju vähendamisele.

“Meil peab olea parem ülevaade sellest, kui palju me ehitusmaavarasid tegelikult vajame ja kus. Nii väldime kogu Eesti asjatut ülessonkimist ning anname kaevandumslubasid tõesti vaid selge vajaduse korral ning kohas, kus see on keskkonna jaoks võimalikult väikse mõjuga,” ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Ehitusmaavarade kasutamise riiklik arengukava aastani 2020 määratleb peamised suunad Eestis paikneva lubjakivi, dolokivi, kristalliinse ehituskivi, liiva, kruusa ja savi kaevandamisel ning kasutamisel.
Rakendusplaanis lepiti kokku konkreetsed tegevused ja meetmed aastani 2015. Suurt tähelepanu pööratakse ehitusmaavarade reaalse vajaduse arvutamise mudeli koostamisele, samuti on olulisel kohal kaevandamisega rikutud ja maha jäetud karjääride revisjon.

“Teeme põhjaliku ülevaate kaevandusalade korrastamisest – kahjuks tuleb ette, et kaevandamisega rikutud alasid ei ole pärast korda tehtud. Kui meil on vajalik info olemas, saame astuda konkreetseid samme sellise olukorra lõpetamiseks,” rääkis keskkonnaminister.

Rakenduskava tegevuste kogumaksumus aastani 2015 on 648 800 eurot. Sellest suure osa moodustavad ehitusmaavarade vajaduse mudeli koostamine ja regulaarne uuendamine. Arengukavas ette nähtud uuringuid ja analüüse rahastatakse valdavalt SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse vahenditest.

Rakendusplaan viiakse ellu koostöös Rahandusministeeriumi, Siseministeeriumi, Sotsiaalministeeriumi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumiga, kelle valitsemisalasse kuulub ka elamumajanduse, ehituse ja transpordipoliitika kavandamine, samuti tehnoloogiaalane arendustegevus ja innovatsioon (sh ka kaevandamisküsimustes) ning selle valdkonna arengu korraldamine.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.11.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.