Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Elurikkuse konverents annab ülevaate bioloogilisest mitmekesisusest Läänemere piirkonnas (2012-11-13 16:08:22)

14. ja 15. novembril kogunevad Läänemere riikide teadlased, keskkonnaorganisatsioonid ja poliitikakujundajad Tartusse rahvusvahelisele elurikkuse konverentsile „Quo vadis, farmland biodiversity?“, et arutada põllumajandusmaa elurikkuse teemal.

Konverentsi korraldajad on eesmärgiks seadnud jõuda ühisele arusaamisele põllumajandusmaa elurikkuse väärtustest ja seisust Läänemere piirkonnas ning leida ühiseid sihte, mille poole regioonis püüelda. Lisaks arutatakse elurikkuse seire ja hindamise raames esile kerkinud probleeme.

Ühena paljudest otsitakse vastust ka küsimusele, kas olukord Läänemere ümbruses on sama murettekitav kui näiteks Suurbritannias, kus 25 kimalaseliigist on tänaseks välja surnud kolm ning arvukus on drastiliselt vähenenud kaheksal liigil. Euroopa Linnuloenduste Komitee andmetel on enamike Euroopa seirealuste põllulinnuliikide arvukus perioodil 1980–2010 langenud, neist kõige enam nurmkanal (-94%).

Põllumajandusmaa moodustab kogu Euroopa Liidu pindalast 43%, mis hõlmab ka suurt osa elurikkusest, sh 50% Euroopa linnuliikidest. Eestis võib põllulindude hulka arvata umbes 122 liiki, kellest 42% on looduskaitse all. Eesti poollooduslikud kooslused on meie laiuskraadil ja sellest põhja pool ühed liigirikkaimad.

Konverents toimub kolmapäevast neljapäevani Tartus, Dorpati konverentsikeskuses, avasõnad lausub 14. novembril kell 9.00 põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Allikas: Põllumajandusuuringute Keskuse ja Põllumajandusministeeriumi 13.11.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.