Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 12.-18. novembrini (2012-11-12 02:18:17)

Esmaspäeval, 12. novembril osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Berliinis ressurssitõhususe konverentsil "European Resources Forum", kus ta teeb ühe peaesinejana avapaneelil ettekande ressursitõhususe väljavaadetest Eestis.

Esmaspäevast, 12.-16. novembrini toimub Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni valitsuste vaheline kalapüügikomisjoni 35. istung, kus arutatakse Peipsi, Lämmi- ja Pihkva järve kalavarude säilitamist ja kasutamist. Kohtumisel lepitakse kokku erinevate kalaliikide lubatud püügimahud ning püügikvootide riikidevaheline jaotus 2013. aastaks.

Esmaspäevast 12. novembrist algab geograafia nädal, mille jooksul geoinformaatika spetsialistid tutvustavad nii õpilastele kui ka õpetajatele geoinfo andmete (sh kaardid) kasutamisvõimalusi õppetöös. Maa-ameti geoinfosüsteemide büroo juhataja kt Eduard Pukkonen räägib kaartide jt ruumiandmete kogumisest ja kasutamisest 12. novembril Tallinnas Kristiine gümnaasiumis ja 13. novembril Harju-Risti põhikoolis ning sama büroo peaspetsialist Mariliis Aren 15. novembril Türi põhikoolis.

Teisipäeval, 13. novembril kell 15 toimub Roosna Alliku Vallavalitsuses (Pargi 10, Roosna-Alliku) Esna maastikukaitseala kaitsekorralduskava koostamise avalikkuse kaasamiskoosolek. Koosolekul oodatakse osalejate ettepanekuid kaitsekorralduslike tegevuste kohta. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Kolmapäeval, 14. novembril algusega kell 10 toimub Eesti Rahvusraamatukogus teabepäev „Geograafia paneb paika“. Teabepäeval räägivad spetsialistid, kuidas geoinfot (sh kaardid) koguda ja analüüsida ning missugused on geoinfosüsteemide (GIS) kasutamisvõimalused õppetöös. Maa ameti kinnisvara hindamise osakonna juhataja kt Andres Juss teeb ettekande „Asukoha mõju Eesti kinnisvaraturule“. Avatud on Maa-ameti näitus “Geodeesiainstrumentide ja katastrikaartide areng” ning ameti stend õpetab kasutama Maa-ameti aluskaarte ülemaailmsetes geoportaalides, geoinfo tarkvarades jne.

Kolmapäeval, 14. novembril toimub Põlva Kultuuri-ja Huvikeskuses Põlva-, Valga- ja Võrumaa keskkonnahariduse konverents. Keskkonnahariduse konverentsi eesmärk on tutvustada aktuaalseid teemasid valdkonnas, anda osalejatele võimalus saada uusi teadmisi ja kogemusi praktilistes töötubades, arendada keskkonnahariduslikke koostöövõrgustikke. Konverentsi ettekanded keskenduvad keskkonnahariduse võimalustele ja väljakutsetele ning töötubades antakse teadmisi ja metoodilisi võtteid õpetamiseks alates lasteaiast täiskasvanuteni. Konverentsile oodatakse osalema õpetajaid koolidest ja lasteaedadest, üldhariduskoolide ja koolieelsete lasteasutuste juhte, keskkonnahariduskeskuste töötajaid, haridusametnikke, keskkonnahariduse koolitajaid ja teisi huvilisi. Konverents (sh transport) on osalejatele tasuta. Konverentsi rahastab Euroopa Sotsiaalfondi programm „Keskkonnahariduse arendamine“.

Kolmapäeval, 14. novembril kell 10.30 toimub Muhu Vallavalitsuse maaosakonna ruumides Suuremõisa lahe maastikukaitseala ja Suuremõisa lahe loodusala kaitsekorralduskava avalikustamiskoosolek.

Kolmapäeval, 14. novembril kell 11 toimub Lasva Vallavalitsuses Lasva tammiku hoiuala kaitsekorralduskava avalik arutelu. Kell 14 toimub Haanja Vallavalitsuses Pärlijõe luha hoiualade kaitsekorralduskava eelnõu arutelu. Mõlemale koosolekule on kohale oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Kolmapäeval, 14. novembril kell 10 toimub Ambla kultuurimajas Lüsingu maastikukaitseala kaitsekorralduskava avalikustamiskoosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.

Neljapäeval, 15. novembril kell 10 toimub Kõlleste vallamajas ja kell 14 Laatre Vabaajakeskuses Põlva ja Valga maakonna soo hoiualade kaitsekorralduskavade avalikustamise koosolek.

Neljapäeval, 15. novembril kell 11 toimub Lindmetsa maastikukaitseala ja Lindmetsa hoiuala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek.

Neljapäeval, 15. novembril kell 16 toimub Keskkonnaameti Pärnu-Viljandi regiooni Viljandi kontoris (Paala tee 4, Viljandi) Kanaküla loodusala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek.


Allikas: Kesskonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.