Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Komisjon: Eesti on Euroopa Liidu edukaim CO2 heite vähendaja (2012-11-04 04:01:07)

Euroopa Komisjoni avaldatud ülevaade näitab, et võrreldes 1990. aastaga on Eesti oma kasvuhoonegaaside heitkogust vähendanud koguni poole võrra ning on seega Eurooa Liidu edukaim Kyoto protokolli eesmärkide täitja.

“Võtsime Kyoto protokolli ratifitseerimisega endale kohustuse vähendada 2012. aastaks kasvuhoonegaaside õhupaiskamist 8 protsenti ning see eesmärk on juba kuhjaga täidetud. Põhirolli mängis seejuures nõukogudeaegse majanduse ümberkujundamine tänapäevaseks, oluliselt vähem energiamahukaks majanduseks. Et ka edaspidi puhtama majanduse poole liikuda, tuleb suurendada taastuvenergia osakaalu ja energiasäästu ning panustada rohemajandusse, innovatsiooni ja tõhusamatesse tehnoloogiatesse,” ütles keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus.

Euroopa Liit tervikuna on samuti jõudsalt Kyoto eesmärkide poole liikunud. Võrreldes 1990. aastaga on liikmesriikides välisõhku kasvuhoonegaaside paiskamine vähenenud 15% ning saastamine on järjest vähenemas.

Suurimad kasvhoonegaaside heitkoguse õhkupaiskajad EL-s on Saksamaa ja Suurbritannia, kes kokku omavad kolmandikku kogu EL-i kasvuhoonegaaside heitkogusest, neile järgnevad Prantsusmaa ja Itaalia.

Ülevaates tugineti viimastele ehk 2010. aasta kasvuhoonegaaside heitkoguse inventuuride andmetele. Täismahus dokumendiga saab tutvuda siin: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=COM:2012:0626:FIN:EN:PDF.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 03.11.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.