Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder: Hiidlased näitasid LEADER-lähenemise suurt potentsiaali (2012-10-30 15:28:00)

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder ütles täna Hiiumaal Vaemla tootearenduskeskuse avamisel, et LEADER-lähenemine õigustab end iseäranis siis, kui kohalikud elanikud ja ettevõtjad teevad maaelu arendamise nimelkoostööd.

„On tähelepanuväärne, et kohalikud elanikud ja ettevõtjad seadsid üheskoos prioriteediks tootmisettevõtte rajamise,“ rääkis Seeder. „Vaemla tootearenduskeskus on suurepärane näide võimalustest, mida LEADER-lähenemine pakub kohaliku elu ja ettevõtluse arendamisel. Üle 20 aasta on Hiiumaal taas lihatöötlemisvõimalus.“

Värskelt valminud Vaemla tootearenduskeskuses saavad kohalikud talunikud ja lihatootjad tellida tapa-, lõikamise- ning pakendamise teenust. Oma retseptide alusel on võimalik toota lihatooteid, sh valmistada mahetooteid.

MTÜ Hiiu Veis ja Lammas sai Vaemla tootearenduskeskuse ehituseks läbi LEADER-programmi sel ja möödunud aastal toetust 222 580 eurot, põllumajandusministeerium rahastas ehitust ja seadmete soetamist kokku 200 000 euroga.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 30.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.