Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Balti riikide ühine pumbameeskond BaltFloodCombat sõidab õppusele Hollandisse (2012-10-29 13:42:36)

Sel nädalal toimub Hollandis Maasvlaktes rahvusvaheline õppus EU Modex Falck, kus lisaks BaltFloodCombatile osaleb Euroopa Liidu kodanikukaitse meeskond ning meeskonnad Itaaliast, Poolast ja Taanist.

2-5. novembrini toimuva õppuse legendi järgi tabab Euroopa Liitu mittekuuluvat riiki EUland maavärin ning selle tagajärjel tõusulaine, mis ujutab üle ranniku. Üleujutustammid ning pumbad on kahjustatud, samuti on regioonis saanud tõsiseid vigastusi mitmed ohtlikke aineid käitlevad ettevõtted. Peale tunginud merevesi on reostanud piirkonna joogivee varud. Lähtuvalt olukorrast riigis palutakse abi üleujutuste ja võimalike keemiareostuste likvideerimiseks.

Eestist sõidab BaltFloodCombat meeskonnaga õppusele viis pumbameeskonna liiget, lisaks neljaliikmeline logistikameeskond. Lätist ja Leedust lisandub meeskonda veel viis liiget kummastki riigist. Eesti meeskonnaliikmed alustavad sõitu õppusele teisipäeval, 30. oktoobri hommikul kell 10 Pärnust, Lääne päästekeskuse juurest. Meeskond kohtub täies koosseisus samal õhtul Leedus Marijampoles. Sealt jätkatakse 31. oktoobril ühiselt maismaad pidi sõitu õppuse toimumispaika läbi Poola ja Saksamaa.

„BaltFloodCombat“ pumbameeskond on loodud koostöös kolme riigi päästeteenistusega ning on kaasrahastatud Euroopa Komisjoni poolt. Projekti tulemusel paiknevad igas Balti riigis üleujutustele ühisreageerimiseks mõeldud üksused, millesse kuuluvad mobiilsed pumbajaamad koos tehnilise varustuse ning erialase väljaõppe saanud ekspertidega.

2010. aastal abistas „BaltFloodCombat“ pumbameeskond Poolat ning Moldovat, kus likvideeriti üleujutuse tagajärgi vee pumpamisega üleujutatud territooriumitelt.

Allikas: Päästeameti 29.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.