Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ettevõtlusnädal Räpina Aianduskoolis (2012-10-27 05:30:38)

22.-26. oktoobril toimus Räpina Aianduskoolis majanduse aluste õpetaja Tiiu Ruuspõllu eestvedamisel ettevõtlusnädal.
Ettevõtlikkus on hoiak, mida iseloomustavad loov ja uuenduslik mõtlemine, saavutusvajadus ja arukas juhtimine. Inimese võime mõtteid tegudeks muuta eeldab loomingulisust, uuendusmeelsust ja riskivalmidust, samuti oskust võimalusi ära tunda, tegevust kavandada ja kavandatut ellu viia.

Ettevõtlusnädala raames osalesid õpilased Junior Achievment'i poolt korraldatud ühisseminaril "12 tunni ettevõte", kus koos Võrumaa KHK, Luua MK ja Räpina AK kutsekoolide noortega õpiti lühiloengute ning praktilise tegevuse käigus põhilisi ettevõtlusteadmisi. Segameeskondade praktiliseks ülesandeks oli mõelda välja toode, mis kasutaks metsaressursse ilma neid hävitamata.

Parimaks ning kõige rohkem püstitatud teemat järginud ideeks tunnistas žürii rühma "Baltic Birch Juice" mõtte hakata tootma ja turustama kasemahla. Meeskonna "Ökomaius" ideeks oli kasutada senisest enam ära Eestimaa metsamarju, need kuivatada ning meega röstida. Sotsiaalseideega tuli välja rühm nimega "Loodus kõigile", kelle missiooniks oli ehitada täiustatud matkarajad erivajadustega inimestele. Rühm

"Metsmesilane" soovis pakkuda klientidele tervislikku ja naturaalselt toodetud erinevate maitsetega mett. "Metsarestorani" rühm kasutataks palju looduslikku toorainet ning kohalike mahetalunike toodangut, kus lisaks eksootilistele söökidele nagu ilvesepraad saaksid külastajad näha toidutegemise ahelat, õppida ise metsasaadustest toite valmistama ning veeta mõnusalt lähikonnas aega kas matkates või giidiga loodust uurides.

Järgmiseks suuremaks ettevõtlus-ettevõtmiseks oli omatoodangu laat kooli fuajees, kus pakkujaiks ostjaiks nii õpilased kui kooli töötajad. Valik ehtlaadalikult kirju: lisaks lilledele (kuidas aianduskoolis teisiti saakski!) isevalmistatud ehted, seebid, linikud, sünnipäevakaardid, kinkekotid, kaltsuvaibad. Kooli söökla käive jäi sel päeval kahjuks kõhnemaks, sest proovima kutsusid nii tervislikkust rõhutavad palad kui lustakamalt reklaamitud suutäied nagu "Suudlus läbi jäätunud klaasi",
"Sisemine ilu läbi kilu" või "Hää oppaja suutäüs". Kõige jõulisemalt esinesid aga maastikuehituse 2. kursuse õpilased, kellel oma õppetöö käigus valmismeisterdanud aiamööbli komplekt ka maha õnnestus müüa.

Ettevõtlusnädala lõpetas tradistiooniline kursustevaheline mälumäng, kus küsimused sedapuhku majanduse valdkonnast.


Allikas: Ulvi Mustmaa, Räpina Aianduskool


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.