Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder: oleme end Euroopas hästi kuuldavaks teinud (2012-10-22 16:31:33)

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtus täna Euroopa Komisjoni põllumajandusvoliniku Dacian Ciolosega ning tegi ettepaneku alustada otsetoetuste ühtlustamisega juba 2014. aastal.

"On tõenäoline, et otsetoetuste tõus järgmisel eelarveperioodil on suurem komisjoni esialgu välja pakutud 58 protsendist, kuid peame Balti riikidega ühiselt jätkama liitlaste leidmist. Volinikuga kohtumine on samm edasi meile sobiva, ausama lahenduse suunas,“ ütles minister Helir-Valdor Seeder. „Soovime, et konkurentsitingimuste ühtlustamine algaks juba uue finantsperioodi alguses, et vältida toetuste vähenemist 2014. aastal .“

Seederi sõnul on Ciolos teadlik Balti riikide positsioonidest. „Ciolos kinnitas, et Eesti ja Balti riigid on oma positsiooni hästi kuuldavaks teinud. Läbirääkimised saavad täpsemaks minna siis, kui on selgunud Euroopa Liidu järgmise finantsperioodi kogueelarve.“

2011. aasta novembris tegid Eesti, Läti ja Leedu põllumajandusministrid EL põllumajandusvolinikule Dacian Ciolosele ühispöördumise, milles taotlesid otsetoetuste kiiremat võrdsustamist.

Helir-Valdor Seeder kohtus Ciolosega EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu raames. Päeva teises pooles jätkuvad arutelud otsetoetuste eeskirjade ning põllumajandustoodete ühise turukorralduse määruse osas. Teisipäeval jätkuvad arutelud Euroopa Merendus- ja Kalandusfondi teemal.



Allikas: Põllumajandusminiteeriumi 22.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.