Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas avati lasteaedade keskkonnahariduse keskus (2006-01-24 20:16:14)

 

Teisipäeval, 24. jaanuaril avati Lehola lasteaias (Mustamäe tee 187) Tallinna lasteaedade keskkonnahariduskeskus.
 

Tallinna Haridusameti ja MTÜ Koolitus- ja Nõustamiskeskuse HARED koostöös loodud keskus pakub õpetajatele keskkonnahariduse alaseid materjale ning konsultatsioone. Keskus alustab tegevust Hollandi-Eesti keskkonnaprojekti “Aiatuulik” raames ning jääb Haridusameti toel tegutsema ka pärast projekti lõppu.

Tallinna Haridusameti üldhariduse osakonna peaspetsialist Imbi Viisma sõnul tingis keskkonnahariduskeskuse loomise vajadus pöörata linnalaste kasvatamisel meid ümbritseva loodusele ja selle hoidmise tähtsusele suuremat tähelepanu. „Üldjoontes järgivad lasteaiad oma tegevuses keskkonnasõbralikke põhimõtteid ning edaspidi on keskus selles töös neile abiks ning aitab ka neid, kellel see valdkond on jäänud natuke tahaplaanile,” lisas Viisma.


MTÜ HARED juhatuse liikme Sirje Aheri sõnul saavad lasteaiaõpetajad keskkonnahariduskeskuses konsulteerida spetsialistiga, laenutada õppematerjale ning töötada raamatute ja internetimaterjalidega. “Aiatuuliku projekti üheks eesmärgiks on koostada koolieelsetele lasteasutustele säästvat arengut toetavad õppekavad,” lisas Aher.


Keskkonnahariduskeskuse juures hakkab tegutsema õpetajate keskkonnaklubi ning seal korraldatakse keskkonnateemalisi koolitusi ja infopäevi. Keskusel on kodulehekülg www.leholalasteaed.ee, kuhu koondatakse keskkonnahariduslikku infot ja metoodilisi materjale, mida saab vabalt kasutada.

Hollandi-Eesti keskkonnaharidusprojekti “Aiatuulik” käigus töötati välja keskkonnahariduskeskuse töö põhimõtted, Tallinna Haridusamet remontis ruumid ja tagab tegevuse jätkusuutlikkuse ka pärast projekti lõppu.

“Aiatuulik” on Eesti-Hollandi keskkonnahariduse projekt Tallinna koolieelsetele lasteasutustele (kestus 2004-2006). Projekti finantseerivad Hollandi Välisministeerium, täiendavalt ka Tallinna Haridusamet ja Keskkonnainvesteeringute Keskus. Läbiviijateks on Foundation for Permanent Education Hollandist ja MTÜ Koolitus- ja Nõustamiskeskus HARED (www.hared.ee).

Projektist võttis eelmisel aastal osa kaheksa lasteaeda, kes nüüd juhendavad keskkonnatööd sel aastal liitunud 29 lasteaias. Toimunud on rohkelt koolitusi, avaldatud neli trükist.

 

Allikas: Tallinna Linnavalitsuse 24.01.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.