Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 15.-21. oktoobrini (2012-10-15 13:17:17)

Esmaspäevast, 15.-20. oktoobrini
osaleb keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Indias bioloogilise mitmekesisuse konventsiooni 11. osapoolte kõrgetasemelisel kohtumisel, kus on arutlusel elurikkuse strateegia aastani 2020 ellurakendamise ja selleks vahendite koondamisega seotud küsimused. Samuti on olulisteks teemadeks merede elurikkus ja selle kaitse, Nagoya geneetiliste ressursside kaitse protokolli jõustamine ning ökosüsteemide taastamine. Teemad, millega muu hulgas põhjalikumalt tegeletakse, on elurikkus ja kliimamuutused, konventsioonide vaheline koostöö, kaitsealad, biokütused, võõrliigid, vesi jt.

Esmaspäeval, 15. oktoobril kell 14 toimub Räpina vallavalitsuse hoones (Kooli 1) Kirmsi hoiuala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek, kuhu on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevaid loodusväärtuseid, nende mõjutegurid ja kaitsemeetmed ning koostatakse tegevuste tabel, kus vajalikud tegevused on määratletud koos tõenäolise läbiviimise ajaga ning maksumusega. Kaitsekorralduskava koostas Keskkonnaameti tellimusel MTÜ Loodusõpe.

Kolmapäeval, 17. oktoobril kell 14 toimub Saaremaal Viidumäe looduskeskuses Viidumäe looduskaitseala kaitsekorralduskava II kaasamiskoosolek. Koosolekul tutvustatakse valminud kaitsekorralduskava eelnõud. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud.


Neljapäeval, 18. oktoobril
osalevad Maa-ameti geoinfosüsteemide büroo töötajad Eduard Pukkonen ja Sulev Õitspuu Jõhvi haridusfestivalil, et tutvustada Maa-ameti eestvedamisel valminud kaartide ja geoportaalide kasutamisvõimalusi õppetöös. Maa-ameti stend annab ülevaate Eestimaa maastikest ja nende kujunemisest; aitab leida seoseid maastike muutumise põhjuste ja tagajärgede vahel; õpetab kasutama Maa-ameti aluskaarte ülemaailmsetes geoportaalides ja geoinfo tarkvarades; samuti lahendama lihtsamaid ülesandeid, nagu näiteks kaardil vahemaade mõõtmine ning aadressi järgi soovitud asukoha leidmine.

Neljapäeval, 18. oktoobril osaleb Keskkonnaamet Jõhvi Kontserdimajas Haridusfestivali messil. Messi boksis tutvustatakse haridusasutustele suunatud keskkonnahariduslikke tegevusi: õppeprogrammid, infopäevad, koolitused, seminarid, näitused, õppematerjalid, trükised ja muud põnevat. Aktiivse tegevusena pakutakse messil mängida mängu "Meie metsades elavad loomad ja nende tegutsemise jäljed".

Neljapäeval, 18. oktoobril kell 13-17 toimub täiskasvanud õppija nädala raames kultuuripärandi-teemaline infopäev "Kultuuripärand ja keskkond läbi fotosilma". Infopäev toimub Järvamaa Muuseumis (Lembitu 5, Paide). Osalemine on tasuta, oodatud on kõik huvilised. Infopäeva läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 18. oktoobril
kell 11 toimub Lääne-Eesti vesikonna töörühma nõupidamine Keskkonnaameti Pärnu kontori (Roheline 64) I korruse nõupidamiste ruumis. Nõupidamisel antakse ülevaade Lääne-Eesti, vesikonda iseloomustavate andmete uuendamisest, veekogumite seisunditest seire tulemuste põhjal, ohtlike ainete sõeluuringu tulemustest, meetmeprogrammide meetmete rakendamise tegevuskavadest, merestrateegia koostamiseks valminud esialgsest hinnangust, põlevkivi kaevandamise õiguslikust regulatsioonist ja strateegiast. Arutusele tuleb veemajanduskava uuendamise ajagraafik ja tööplaan koos töörühma ettepanekutega.

Reedel, 19. oktoobril algusega kell 18 toimub Põlvamaa Keskkonnamajas (Kalevi 1a, Räpina) loodusõhtu lendoravatest. Külas on loodusuurija ja lendoravaekspert Uudo Timm. Näha ja kuulda saab viimaste aastate uuringute tulemustest, mis on lisanud uut teavet lendoravate elukommetest, elupaiga vajadustest ning neid varitsevatest ohtudest. Samuti tuleb juttu lendoravate püsimajäämise võimalustest ja kaitse korraldamisest Eestis. Uudo Timm on Keskkonnateabe keskuse keskkonnaregistri osakonna juhataja, kes on lendoravate käekäiku jälginud juba 25 aastat. Loodusõhtul osalemine on tasuta. Kõik huvilised on oodatud. Loodusõhtu korraldab Keskkonnaamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Laupäeval, 20. oktoobril toimub Otepää loodusõhtu sarja raames väliseminar Haanja looduspargis. Ekskursiooni käigus tutvume Haanja looduspargiga ning külastame ettevõtlikke talusid, kus pererahva juhatusel uurime, millega seal tegeletakse ja kuidas majandatakse. Maitseme taluleiba ja suitsusaunas suitsetatud ehedat suitsuliha. Buss väljub Otepää bussijaamast kell 10. Üritus on tasuta. Kohtade arv on piiratud, osalemiseks saab registreeruda kuni 18. oktoobrini. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud, kaasa veidi süüa-juua, soovi korral sularaha (võimalik osta kohalikke tooteid).

Kuni 20. oktoobrini
ootab Keskkonnaministeerium ettepanekuid Aasta Keskkonnateo konkursi kandidaatide kohta. Ettepanekuid saavad esitada kõik, kes soovivad tunnustada eraisikuid, asutusi, ettevõtteid ja organisatsioone nende panuse eest keskkonna heaks. Konkursi eesmärk on tunnustada viimase 12 kuu tublimaid tegijaid ja innustada nii üksikisikuid kui ka organisatsioone, asutusi ja ettevõtteid võtma eeskuju keskkonnahoiu, keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse alal tunnustuse pälvinud tegudest.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.