Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Brüsselis on teemaks bioenergeetika ja mahepõllumajandus (2006-01-23 13:35:44)

 

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo osaleb 23. jaanuaril Brüsselis toimuval Euroopa Liidu Põllumajanduse ja Kalanduse Nõukogu 2006. aasta esimesel istungil, kus seekord keskendutakse biomassi tegevuskava ja mahepõllumajanduse määruse eelnõu tutvustustele.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo esindab Brüsselis Vabariigi Valitsuse poolt heakskiidetud seisukohti seoses biomassi tegevuskavaga. Eesti toetab komisjoni poolt koostatud biomassi tegevuskava, kuna biomassi laiem tootmine/kasutamine aitab maapiirkondadesse luua juurde uusi töökohti ning maandada põllumajandustootjate riske alternatiivse tegevuse näol. Samuti aitab biomassi tegevuskava elluviimine Euroopa Liidul vähendada nii fossiilsete kütuste kasutamist kui ka sõltuvust imporditavast toornaftast.

Ministrite nõukogul tuleb tutvustamisele ka määruse eelnõu mahepõllunduse ja mahepõllumajanduslike toodete märgistamise kohta. Uus määruse eelnõu hõlmab mahepõllumajanduse eesmärke, printsiipe ja põhimõtteid märgistamise, kontrolli, impordi, ekspordi, tootmise ja turustamise kohta. Kuna tegemist on eelnõu esmatutvustusega nõukogu tasandil, siis on Eesti positsioonid eelnõule alles kujundamisel. Lõplikud seisukohad esitatakse kinnitamiseks 16. veebruari Vabariigi Valitsuse istungile.

Põllumajanduse ja Kalanduse Nõukogul tutvustab Euroopa Komisjon veel geograafiliste tähiste ja traditsiooniliste eritunnuste määruste eelnõusid ning teeb ülevaate linnugripi olukorrast Türgis.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 23.01.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.