Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Järgmisel nädalal külastavad Tartu linna esindajad Hiinat (2012-10-13 06:16:01)

15.-19. oktoobril läheb Tartu linnavalitsuse delegatsioon vastukülaskäigule Tartu partnerlinna Ningbosse Hiina Rahvavabariigis Zhejiangi provintsis. Kavas on kohtumised Ningbo linnapea ja teiste linnavalitsuse esindajatega, tutvumine linna eri piirkondade ja arenguga ning arutelu koostöövaldkondade üle.

“Ningbo on Tartu vastu juba aastaid püsivalt huvi tundnud ning meil on teemasid, milles saame olla teineteisele kasulikud, seega otsustasime küllakutse vastu võtta,” selgitas linnapea Urmas Kruuse visiidi tagamaid.

Tartu ja Ningbo koostööks huvipakkuvate valdkondade seas on intelligentse linna lahendused, jõekallaste ja rohealade kasutus, linnatransport, energiatõhusus, väljakutsed taristu valdkonnas ja pakenditööstus. Hiinlased on varem rõhutanud huvi meie meditsiini ja infotehnoloogia vastu.

Visiidi käigus külastatakse Ningbo sadamapiirkonda Beilungi, Tianyige raamatukogu, Hangzhou lahe tööstuspiirkonda ning Dongqiani mageveejärve ääres arendatavat turismikompleksi.

Ningbo delegatsioon on külastanud Tartut 2008. ja 2011. aastal. Viimase kohtumise ajal kirjutasid Tartu linnapea ja Ningbo abilinnapea Wu Hemin alla koostöödeklaratsiooni, mis näeb ette mitmetasandilist koostööd, informatsiooni ja delegatsioonide vahetust majanduse, ettevõtluse, hariduse, kultuuri jt valdkondades.

Tartu kuueliikmelist delegatsiooni juhib linnapea Urmas Kruuse, linnavolikogu esindab aseesimees Triin Anette Kaasik.

Ningbo linn ja omavalitsus asuvad Kirde-Hiinas Zhejiangi provintsis. 2010. aasta seisuga oli linnas 2 247 000 elanikku, omavalitsusüksuses tervikuna 5 764 000. Linna pindala on 2462 km2, omavalitsusel 9817 km2. Ningbo sadam on maailmas kaubakäibelt teisel kohal Shanghai järel.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.