Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusamet lõpetas viljapuu-bakterpõletiku 2012.a monitooringu (2012-10-11 11:12:33)

Kokku tuvastati ohtlik taimekahjustaja viljapuu-bakterpõletik 5 juhul: kolmes eraaias, ühes tootmisaias ja ühes puukoolis. 2013. aastal jätkatakse monitooringuga üle Eesti. Erilist tähelepanu pööratakse puukoolidele, aga ka vanadele õunaaedadele, mida loetakse kahjustaja leviku kõrgema riski allikateks. Samuti on plaanis kontrollida kahjustaja esinemiskoldeid ümbritsevaid alasid ning mitmeid eraaedu, kust on laekunud info kahjustaja kahtlusest, kuid kus tulenevalt bakteri avastamise metoodikast ei olnud käesoleval aastal võimalik enam inspekteerimisi läbi viia.

Haiguse kahjustus sarnaneb põletuskahjustusega, taimede lehed, õied ja viljad muutuvad pruuniks või mustaks, kuid ei varise. Iseloomulikuks tunnuseks on ka haigestunud võrsetipu põlvjalt allapoole paindumine, hilisemas faasis (eriti niiske ilmaga) haigestunud taimeosadest bakterlima eritumine. Saastumiskahtlusega taimede või taimse materjali omal algatusel ettevõttest välja toimetamine ei ole lubatud. Kahtluse korral palume jätkuvalt pöörduda oma maakonna Põllumajandusameti inspektori (www.pma.agri.ee) või taimetervise osakonna poole.

Lisateavet ohtliku taimekahjustaja kohta on võimalik leida Põllumajandusameti veebilehelt http://www.pma.agri.ee/index.php?id=104&sub=133&sub2=208 ja Maablogist
http://maablogi.wordpress.com/2012/09/14/viljapuu-bakterpoletikuga-nakatunud-puud-tuleb-poletada/

Allikas: Põllumajandusameti 11.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID