Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder kohtub Moskvas Venemaa põllumajandusministriga (2012-10-10 16:21:24)


11. ja 12. oktoobril on põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder visiidil Venemaal, mille raames kohtub neljapäeval Vene põllumajandusministri Nikolai Fjodoroviga.

„Meie hinnangul on palju häid eeldusi Eesti ja Venemaa vahelise koostöö süvendamiseks. Peame aga leidma lahenduse Euroopa Liidust elusloomade importimise küsimuses,“ ütles minister Helir Valdor Seeder. „Arutame riikidevahelise põllumajandussaaduste impordi ja ekspordi infovahetuse korraldamist Eesti-Vene põllumajandusalase konsultatiivrühma raames ning koostöövõimalusi ka teaduse ja arenduse valdkonnas.“

Venemaa on riikliku toidutootmise arendamise programmis aastateks 2013-2020 seadnud eesmärgiks toiduga isevarustatuse saavutamise. Eesti peamine huvi on piim ja piimatooted, kala ja kalatooted ning liha ja lihatooted, mille puhul Venemaa on seadnud eesmärgiks saavutada isevarustatus 90% ulatuses.

Käesoleva aasta augustis WTO liikmeks saanud Venemaa osatähtsus Eesti põllumajandustoodete ekspordist oli 2012. aasta 7 kuu jooksul 17,9% ehk 100,1 mln eurot. Peamised ekspordiartiklid olid joogid, õlu, alkohol (44,3%), piim ja piimatooted (18,4%), kala ja kalatooted (9,8%) ning elusloomad (7,7%).

Minister Helir-Valdor Seeder kohtus Venemaa eelmise põllumajandusministri Jelena Skrõnnikuga kolmel korral, 2012. aasta mais ametisse asunud Nikolai Fjodoroviga kohtutakse esmakordselt.

Lisaks külastab põllumajandusminister kahepäevase Moskva visiidi raames Venemaa suurimat põllumajandusmessi “Kuldne sügis” ning kohalikku piima- ja lihatootmise kinnise tsükli ettevõtete kompleksi Agropromkomplektacija Ooo.

Ministrit saadab Venemaa visiidil välissuhete ja eurokoordinatsiooni osakonna juhataja Ruve Šank.

Taustaks
Nikolai Vassiljevitš Fjodorov (sünd. 9. mail 1958 Tšuvaši Vabariigis) on lõpetanud Kaasani Riikliku Ülikooli õigusteaduskonna ning Riigiõiguse Instituudi aspirantuuri. Aastatel 1990–1993 oli ta Vene Föderatsiooni justiitsminister, 1993–1994 Riigiduuma esimese koosseisu saadik, 1994–2010 Tšuvaši Vabariigi president ning alates 2010. aastast Föderatsioonide Nõukogu liige. Alates 21. maist 2012 on Nikolai Fjodorov Vene Föderatsiooni põllumajandusminister.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 10.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.