Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linn tahab koostöös saksa teadlastega ühistransporti veelgi kasutajasõbralikumaks muuta (2012-10-10 16:17:36)

Eile analüüsisid Tartu linna ühistranspordi korraldajad koos Saksamaal asuva Wuppertali ülikooli ühistranspordi instituudi ja transpordilogistika instituudi teadlastega Tartu linna bussiliine ja võimalikke muudatusi liinivõrgus.
„Tihe koostöö Wuppertali partneritega algas meil käesoleva aasta kevadel. Leidsime, et asjatundlik kõrvaltvaataja pilk oleks ühistranspordi korraldamisel ja liinivõrgu kasutajasõbralikumaks muutmisel väga vajalik. Sakslased tegelesid meie liinivõrgu lahenduste väljatöötamisega mitu kuud ning tulemused, mida meile eile esitati, on tõesti vägagi huvitavad ja praktikas kasutatavad,“ rääkis koostöö algataja abilinnapea Raimond Tamm. Saksa spetsialistide soovituste kohaselt võiks Tartus bussiliikluse ümber korraldada nii, et bussid liiguksid 15minutiliste intervallidega edasi-tagasi marsruutidel ja kohtuksid kindlatel kellaaegadel kesklinnas, kus oleks võimalik vajaduse korral ümber istuda. Nende poolt soovitatud ümberkorraldused toimiksid sama arvu bussidega, mis praegu tartlasi teenindavad. Ettepaneku kohaselt väheneks liinide arv rohkem kui kaks korda ning liinivõrgu ülesehitus muutuks märgatavalt lihtsamaks ning arusaadavamaks. Arvestati ka olulise eeltingimusega, et jalutuskäik lähimasse bussipeatusesse ei oleks linna territooriumil pikem kui ligikaudu 300 meetrit.
„Saime palju huvitavaid ideid ja mõtteid. Loomulikult ei toimu ükski muudatus ilma põhjaliku analüüsita ja tartlastega läbi arutamata ning just nende tegevustega me jätkamegi. Liinivõrguga seonduvad muudatused toovad endaga alati kaasa palju segadust ja tekitavad esialgu sõitjatele ebamugavusi ning seetõttu lihtsalt katsetamise eesmärgil me kindlasti muudatusi ette ei võta,“ kinnitas Tamm.
Viimasel kahe aastaga, mil tartlasi hakkasid teenindama uued punavalged liinibussid, on ühistranspordi kasutajate arv järjest kasvanud ning linnal on mitmeid plaane, kuidas bussisõitu kasutajatele veelgi mugavamaks muuta.
Järgmisel aastal paigaldatakse enimkasutatavatesse bussipeatustesse elektroonilised infotablood, mis annavad reaalajas infot busside peatusesse saabumise kohta. Alustatud on ka aruteludega, kuidas oleks võimalik piletisüsteemi kasutajale võimalikult mugavaks muuta.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 10.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.