Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 8.-14. oktoobrini (2012-10-08 17:41:23)

Esmaspäevast, 8.-22. oktoobrini toimub Kirikuraba looduskaitseala (Puurmani ja Tabivere vald), Siimusti-Kurista maastikukaitseala (Jõgeva vald), Kivimurru looduskaitseala (Torma vald) ja Ropka-Ihaste looduskaitseala (Tartu linn, Ülenurme ja Haaslava vald) kaitse-eeskirjade eelnõude avalik väljapanek. Eelnõudega on võimalik tutvuda Keskkonnaameti Jõgeva-Tartu regiooni Tartu kontoris (Aleksandri 14, ruum 205) ning vastava kaitseala asukohajärgses omavalitsuses.


Kolmapäeval, 10. oktoobril kell 17.30 toimub Viljandi Linnaraamatukogu III korruse näitustesaalis (Tallinna tn 11/1, Viljandi) loodusõhtu „Rännakud jääkülma Antarktikasse ja kuumusest lõõskavasse Aafrikasse“, kus looduse-ja rännumees Hendrik Relve räägib oma elamustest ja kogemustest vastandlikes maailma piirkondades. Loodusõhtu korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on tasuta. Loodusõhtu pikkuseks on ca 2,5 tundi.

Neljapäeval, 11. oktoobril kell 11 toimub Kallaste Linnavalitsuses (Sõpruse 4, Kallaste linn) Kallaste hoiuala kaitsekorralduskava avalikkusele suunatud kaasamiskoosolek. Koosolekul antakse ülevaade Kallaste hoiuala väärtustest, ala väärtustega seotud probleemidest ning tutvustatakse koostatavat kaitsekorralduskava. Kohale on oodatud Kallaste hoiualaga piirnevate maade omanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.


Neljapäeval, 11. oktoobril kell 16 toimub Hellamaa külakeskuses Rannaniidi pankade maastikukaitseala ja Rannaniidi hoiuala kaitsekorralduskava kaasamiskoosolek. Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevaid loodusväärtusi, nende mõjutegurid ja kaitsemeetmed ning koostatakse tegevuste tabel, kus on määratletud vajalikud tegevused koos tõenäolise läbiviimise aja ning maksumusega. Kaitsekorralduskava koostaja on MTÜ Pärandkoosluste Kaitse Ühing. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ning teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostamist rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.
Kuni 20. oktoobrini ootab Keskkonnaministeerium ettepanekuid Aasta Keskkonnateo konkursi kandidaatide kohta. Ettepanekuid saavad esitada kõik, kes soovivad tunnustada eraisikuid, asutusi, ettevõtteid ja organisatsioone nende panuse eest keskkonna heaks. Konkursi eesmärk on tunnustada viimase 12 kuu tublimaid tegijaid ja innustada nii üksikisikuid kui ka organisatsioone, asutusi ja ettevõtteid võtma eeskuju keskkonnahoiu, keskkonnakaitse, -teavituse ja -teadlikkuse alal tunnustuse pälvinud tegudest. Osaleda saab kolmes kategoorias: Aasta Keskkonnategu, Aasta Keskkonnateoke ja Aasta Keskkonnasõbralik Ettevõte. Kandideerimiseks tuleb vastata konkursiankeedis esitatud küsimustele ning saata ankeet koos konkursitöö materjalidega Keskkonnaministeeriumi e-posti aadressil keskkonnategu@envir.ee või tavalise postiga aadressil Narva mnt 7a, 15172, märgusõna „Aasta Keskkonnategu 2012“. Ankeete saab esitada kuni 20. oktoobrini 2012.

Kuni 7. novembrini saavad kõik huvilised Palmses Lahemaa looduskeskuses tutvuda arhitektuurse visioonikonkursi „21. sajandi kodu Lahemaal“ võistlustööde väljapanekuga. Konkursi peaküsimuseks oli, kuidas rajada kaasaegset ja kvaliteetset arhitektuuri, hoides väärtuslikku külakeskkonda elujõulisena. Võistluse korraldaja on Keskkonnaamet koostöös Eesti Arhitektide Liiduga. Konkurssi finantseerib Keskkonnainvesteeringute Keskus ja Eesti Kultuurkapital. Omapoolseid tunnustusi võistlustöödele jagavad Kuusalu vald, Vihula vald, Eesti Puitmajaliit, Eesti Paeliit, Muinsuskaitseamet, Eesti Vabaõhumuuseum, Säästva Renoveerimise Infokeskus, Eesti Kunstiakadeemia, Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia, Eesti Maaülikool. Võidutööd avalikustatakse 15.10.2012 ja võitjaid tunnustatakse 26.10.2012 kell 14 Palmses toimuval konkursi avalikul lõpuüritusel. Võistlustööde kataloog ilmub võistluse veebilehel oktoobris ning võidutööd leiavad käsitlust 2013. aasta maikuus ilmuvas Lahemaa arhitektuuri käsitlevas trükises.

Allikas: Keskkonnaministeerium

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.