Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Seeder kohtub Läti ja Leedu põllumajandusministritega (2012-10-03 11:14:19)

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder kohtub täna Leedus Balti riikide põllumajandusministritega, et täpsustada samme ühise põllumajanduspoliitika (ÜPP) ja otsetoetuste läbirääkimistel.

„Kõige olulisem küsimus uue finantsperioodiga seoses on otsetoetuste sisu reformimine, millega kaasneks toetuste võrdsem jaotamine liikmesriikide vahel,“ ütles minister Seeder. „Täpsustame Läti ja Leedu kolleegidega taktikat ja edasisi samme, et seista ühiselt Balti põllumeeste õiguste eest.“

Balti riikide põllumajandusministrite kolmepoolsel kohtumisel tulevad arutlusele Euroopa Liidu otsetoetuste võrdsustamine ning maaelu vahendite osakaal ühise põllumajandus eelarves. Eesti peamine huvi on saavutada otsetoetuste võrdsustamine liikmesriikide vahel võimalikult kiiresti nii, et see ei toimuks maaelu arengu vahendite arvelt.

Aasta alguses, 20. jaanuaril allkirjastasid Eesti, Läti ja Leedu põllumajandusministrid ja põllumajandusorganisatsioonide juhid Berliinis ühisdeklaratsiooni, milles nõutakse võrdseid konkurentsitingimusi ja põllumajanduse otsetoetuste kiiret võrdsustamist. Ühisdeklaratsioonis märgitakse, et teistest Euroopa Liidu riikidest madalamad otsetoetused pärsivad Balti riikide talunike võimalusi konkureerida ühisturul.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.