Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandusministeeriumiga liitusid Ain Soome ja Martin Minjajev (2012-10-02 10:49:31)

Põllumajandusministeeriumi kalamajanduse osakonna tööd juhib alates oktoobrist kauaaegne keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhataja Ain Soome, septembri keskel alustas toiduohutuse osakonna juhina Euroopa Komisjoni juurest naasnud Martin Minjajev.

„Uued juhatajad on oma valdkonna tipud,“ ütles toiduohutuse ja kalanduse asekantsler Toomas Kevvai. „Ain Soome on pika kogemusega ja sektoris tunnustatud juht. See on suur eelis täna, kus me kavandame kalanduse tulevikku järgmiseks seitsmeks aastaks. Martin Minjajev on kursis kõigi tähtsamate kaubanduspartnerite toidujärelevalve süsteemidega ning pikaaegse kogemusega Euroopa Komisjoni juures oskab meie süsteemi väljastpoolt vaadata, näha nii tugevusi kui nõrkusi.“

Martin Minjajev on lõpetanud Eesti Põllumajandusülikooli (Maaülikool) lihatehnoloogina ning töötas pärast magistriõpinguid põllumajandusministeeriumi toidu- ja veterinaarosakonna toidujärelevalve büroo juhatajana. Alates 2005. aastast töötas Martin Minjajev Euroopa Komisjoni tervise- ja tarbijakaitse peadirektoraadi (DG SANCO) koosseisu kuuluvas toidu- ja veterinaarbüroos audiitorina, tegeledes toidujärelevalve süsteemide auditeerimisega EL liikmes- ja kandidaatriikides ning ka peamistes toitu Euroopa Liitu eksportivates kolmandates riikides, sh juhtaudiitorina kaubanduspartnerite Hiina, Venemaa, Brasiilia, Türgi jt juures.

„Toiduohutuse valdkonnas on suureks väljakutseks muutuda tarbijale nähtavamaks ning tegemistes läbipaistvamaks,“ ütles toiduohutuse osakonna uus juhataja Martin Minjajev.

Ain Soome on lõpetanud Eesti Merehariduskeskuses (Mereakadeemia) tööndusliku kalapüügi ja kalakasvatuse erialal, omandades kooli lõpetamisel kalanduskonsulendi kutse. Alates 2001. aastast töötas ta keskkonnaministeeriumi kalavarude osakonna juhatajana, tegeledes kalavarude säästva kasutamise korraldamise ning kalavarude taastamisega. Põllumajandusministeeriumis näeb Soome väljakutsena tegeleda kalandusvaldkonna majandusliku poole ning jätkusuutlikkuse arendamisega.

„Oluline teema on, kuidas tuua Eestis püütud kala rohkem Eesti tarbijani. Meil püütakse üle 5 korra rohkem kala välja, kui uuringute järgi Eestis kala tarbitakse,“ ütles kalamajanduse osakonna uus juhataja Ain Soome.


Allikas: Põllumajandusministeeriumi 02.10.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.