Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Loodi Karula rahvuspargi koostöökogu (2012-09-28 11:36:51)

Sellel nädalal lõppesid arutelud, mille tulemusena Karula rahvuspargis tegutsevad riigiasutused ja kohalikud inimesed kutsusid kokku koostöökogu. Loodud koostöökogu eesmärk on tagada rahvuspargi ühtlane areng ja muuta paremaks riigiasutuste, kohalike omavalitsuste ja kogukondade koostöö.

Koostöökogusse kuuluvad Karula Hoiu Ühing, kohalikud talunikud, RMK, Keskkonnaamet, Võru Instituut ja kohalike omavalitsuste esindajad. Kogu moodustati 2011. a alanud Karula Hoiu Ühingu juhitud projekti „Meie Karula“ raames. Projekti lõpus esitati Keskkonnaametile kinnitamiseks koostöökogu reglement ja liikmete nimekiri.

Koostöökogu edasine saatus sõltub paljustki sellest, kas reglement Keskkonnaametis kinnitatakse. Koostöökogu loomisel kaasalöönud liikmed on jätkuvast tegevusest väga huvitatud. Kohalik elanik Kaido Kama leiab, et „Meie Karula“ projekt on ennast selles mõttes õigustanud, et suhtlus ametkondade ja kogukonna vahel on juba paranenud. „Lõplikult saab öelda, et oleme õnnestunud siis, kui koostöökogu reaalselt tööle hakkab,“ lisab Kama.

Vaatamata võimalikele probleemkohtadele leiab ka RMK Valgamaa metsaülem Risto Sepp, et edasine koostöö oleks sama produktiivne kui viimasel aastal: „Minu kõhklused on selles, et kui meie projektijuht ära kaob, siis kaob ka tegevus. Edasises koostöös peab silmas pidama, et liiga palju ümmargust juttu ei oleks ja teemad oleksid konkreetsed.“

Rahvuspargid mängivad väga olulist rolli Eesti looduse ning kultuuripärandi säilimisel ja sageli on sealsed loodusväärtused seotud põlise inimtegevsega, nt pärandkoosluste hooldamine. Seetõttu ei saa nende alade kaite korraldamisest jätta kõrvale kohalikke inimesi, kes alal traditsioonilisi tegevusi jätkavad. See eeldab aga riigiametite tihedat koostööd kohalikega.

Karula rahvuspark asub Valga- ja Võrumaa piiril Antsla, Karula, Mõniste ja Varstu valla maadel. 1979. aastal asutatud maastikukaitseala sai rahvuspargiks 1993. aastal. 2011. a septembris aland projekti „Meie Karula“ rahastas Kodanikuühiskonna Sihtkapital. Projekti aitas läbi viia Eestimaa Looduse Fond.


Allikas: Eestimaa Looduse Fondi 28.09.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.