Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu jätkab Emajõe kallaste korrastamist (2012-09-26 01:56:53)

Tartu linnavalitsus väljastas täna ehitusloa Emajõe vasakkalda kõnni- ja jalgrattatee rajamiseks ning kaldakindlustuse rekonstrueerimiseks Kaarsilla ja Vabadussilla vahelisel alal.

„Selle lõiguga saavad suuremas osas kesklinna piirides asuvad Emajõe kaldakindlustused rekonstrueeritud ning kaldapealsed teed ja pargid korrastatud. Kaldapealsete kordategemine jätkub ja me soovime selleks edaspidigi kasutada erinevaid rahastamise allikaid,“ ütles Tartu linnapea Urmas Kruuse.

Kaarsilla ja Vabadussilla vahelises lõigus saavad uue katte kõnni- ja jalgrattateed, rekonstrueeritakse olemasolev valgustus ja paigaldatakse uued pingid. Jõe käänaku kohale Mäe tänava pikendusele ehitatakse vaateplatvorm, kus avaneb mõlemas suunas avar jõevaade.
„Emajõe kallaste planeerimisel olemegi lähtunud sellest, et meie linnakeskkonna üht kõige väärtuslikumat elementi – Emajõge – võimalikult hästi eksponeerida. Fortuuna kvartalis Emajõe äärde rajatud platvormid meeldivad linlastele ja suvisel ajal leidsid need rohkelt kasutamist,“ lisas Kruuse.
Jõe järsematele nõlvadele tuli ohutuse tagamiseks projekteerimistingimuste kohaselt projekteerida ka piirded, millest aga ehitusprojekti koostamisel loobuti, et tagada pargiala avatus ja hoiduda puude juurestike kahjustamisest piirete paigaldamise käigus. Järskude kaldanõlvade ohutumaks muutmiseks on projekteeritud astmestikke, mis võimaldavad turvaliselt jõeni ja sealt tagasi liikuda. Selline lahendus muudab jõe ääres jalutajate liikumise ohutumaks ning samas säilitakse ka olemasolevat elujõulist kõrghaljastust.
Emajõe vasakkalda jalg- ja jalgrattatee ning kaldakindlustuse rajamise riigihankel tunnistati võitjaks OÜ Sahkar TT, kelle pakkumuse hind oli 814 473 eurot, omanikujärelevalve riigihanke võitis AS Teede Tehnokeskus pakkumusega 4450 eurot.

Töid rahastatakse 78,6 protsendi ulatuses Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest linnaliste piirkondade meetmest. Tööde valmimistähtaeg on 2013. a juuli.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 25.09.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.