Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tallinnas toimub rahvusvaheline kiirgushädaolukordade arutelu (2012-09-25 13:36:25)

Keskkonnaministeeriumis toimub 25.-28. septembrini rahvusvaheline kiirgushädaolukordade teemaline seminar, kus eksperdid arutavad, kuidas arendada riiklikke kiirgushädaolukorra plaane vastavalt Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuri (IAEA) nõuetele ja juhistele.

„Paljudel riikidel, sealhulgas ka Eestil on hädaolukordade lahendamise plaanid ja strateegiad juba olemas, kuid rahvusvahelise koostöö ja vastastikuse abistamise lihtsustamiseks on siiski vajalik need üle vaadata, et kõik riigid lähtuksid oma plaanide koostamisel ja kohustuste jagamisel ühtsetest alustest,“ märkis Keskkonnaministeeriumi kliima ja kiirgusosakonna peaspetsialist Mihkel Visnapuu. „Ühistel põhimõtetel üles ehitatud reageerimine ja valmisolek ning ühised mõõdikud ja hindamiskriteeriumid tagavad, et vajadusel on võimalik kiirelt kaasata hädaolukordade lahendamisesse naaberriike,“ lisas ta.

Tallinnasse kogunevad lisaks Eesti osalejatele eksperdid 22 välisriigist, sealhulgas Valgevenest, Türgist, Aserbaidžaanist ja Venemaalt. Seminari korraldab Keskkonnaministeerium koostöös Rahvusvahelise Aatomienergia Agentuuriga.

Rahvusvaheline Aatomienergia Agentuur on rahvusvaheline organisatsioon, mille eesmärk on edendada aatomienergia rahuotstarbelist rakendamist ning ära hoida selle kasutamine militaarsel otstarbel. IAEA asutasid 1957. aastal iseseisva organisatsioonina ÜRO egiidi all 56 riiki.
Agentuuri peakontor asub Viinis ja sellesse kuulub praeguse seisuga 144 liikmesriiki. IAEA peadirektor on alates 30. novembrist 2009 Yukiya Amano.


Allikas: Keskkonnaministeeriumi 25.09.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.