Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 24.-30. septembrini (2012-09-24 11:30:47)

Esmaspäeval, 24. septembril kell 14 toimub Virtsu kooli väikeses majas (Pargi 5) Puhtu-Laelatu looduskaitseala ja Rame hoiuala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Tutvustatakse kava koostamise protsessi, ajakava ja ala väärtusi. Kaitsekorralduskava koostaja on Pärandkoosluste Kaitse Ühing ning kava rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.
Oodatud on kõik huvilised.

Esmaspäeval, 24. septembril kell 15 toimub Valgamaal Hummuli vallamaja saalis Koorküla looduskaitseala kaitsekorralduskava kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostaja on SA Eestimaa Looduse Fond. Kava rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Teisipäeval, 25. septembril kell 15 toimub Koonga vallavalitsuse hoones Mihkli looduskaitseala kaitsekorralduskava kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostaja on Elusloodus OÜ. Kava rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kolmapäeval, 26. septembril kell 18 toimub Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää aedlinn) selle sügise esimene loodusõhtu, mille teemaks on nahkhiired. Ilmade külmenedes võib siin-seal maakeldrites näha juba talvitumispaika saabunud nahkhiiri. Kes nad tegelikult on? Kas kõik meie nahkhiired talvituvad Eestis? Kuidas käituda, et neid omapäraseid elukaid mitte häirida? Nendele ja ka teistele küsimustele annab vastuse nahkhiirte uurija Triinu Tõrv, näidates pilte ja jutustades sinna juurde nahkhiirte elust täpsemalt. Loodusõhtu on tasuta, oodatud on kõik huvilised. Korraldaja Keskkonnaamet koostöös Otepää Loodusseltsi ja Otepää Kultuurikeskusega, ürituse läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Neljapäeval, 27. septembril kell 14 toimub Rapla Maavalitsuse (Tallinna mnt 14) II korruse saalis (nr 204) Iganõmme maastikukaitseala ja Maidla-Iganõmme hoiuala (Maidla-Iganõmme loodusala) kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostaja on Consultare OÜ. Kava rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Neljapäeval, 27. septembril kell 18 on Lahemaa rahvuspargi looduskeskusesse külla kutsutud Triinu Tõrv, kes teeb ettekande teemal „Nahkhiir – loom või lind?“. Toimub järjekordne üritus sarjast Lahemaa rahvuspargi looduskeskuse loodus- ja kultuuripärandi õppeõhtud. Triinu Tõrv on Tallinna Ülikooli zooloogia lektor ja MTÜ Suurkõrv liige. Ta on nahkhiiri uurinud juba 10 kümme aastat ja tegeleb ka nende kaitsmise ja tutvustamisega. Ettekanne „Nahkhiir – loom või lind?“ tutvustab Eestis elavaid nahkhiire liike. Paari tunni jooksul antakse ülevaade nende elust ja seostest inimestega. Kord kuus toimuvate Lahemaa loodusõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta ning oodatud on kõik huvilised. Loengu pikkuseks koos kohvipausiga on 2 tundi.

Laupäeval, 29. septembril kutsub Keskkonnaamet kutsub kõiki huvilisi Harjumaal sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“ („Matk sügisestel jugadel Tallinnast Paldiskini"). Buss väljub kell 9 Balti jaamast, tagasi hiljemalt kell 15. Matka juhendab geoloog Tõnis Saadre. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kõigil osalejatel kaasa oma söök ja jook. Matka toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

Laupäeval, 29. septembril kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi Järvamaal sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“. Järvamaal matkatakse 29. septembril Saarjõe maastikukaitsealale. Buss väljub kell 10 Paide kultuurikeskuse parklast. Matka juhendab Triinu Keevend. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kõigil osalejatel kaasa oma söök ja jook. Matka toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Laupäeval, 29. septembril kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi Viljandimaal sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“. Viljandimaa sügisesel matkapäeval 29. septembril tutvutakse Õisu maastikukaitseala looduse ja kultuuriväärtustega. Väljasõit Viljandi bussijaama parklast kell 10, tagasi linnas kell 15.30. Matkapäeva juhendab Reet Vaiksalu Keskkonnaametist. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kõigil osalejatel kaasa oma söök ja jook. Matka toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Laupäeval, 29. septembril kutsub Keskkonnaamet kutsub kõiki huvilisi Jõgevamaal sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“. Jõgevamaal külastatakse 29. septembril Luua parki ja arboreetumit. Väljasõit kell 10 Jõgeva bussijaamast, tagasi orienteeruvalt kell 14.30. Tutvume Luua mõisa ja pargi looga, imetleme sügisvärvides pargipuid, matkame Prossa järve äärde ning külastame liigirikast arboreetumit. Matka juhendavad Luua metsanduskooli pargispetsialist Ivari Kandima ja Elo Raspel Keskkonnaametist. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kõigil osalejatel kaasa oma söök ja jook. Matka toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Laupäeval, 29. septembril kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi Lääne-Virumaal sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“. Lääne-Virumaa sügismatk toimub 29. septembril Lahemaale Majakivi-Pikanõmme õpperajale. Buss väljub Rakverest Aqua veekeskuse eest kell 10.00. Retke juhib Indrek Sell. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kõigil osalejatel kaasa oma söök ja jook. Matka toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus

Laupäeval, 29. septembril kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi Valgamaal sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“. Valgamaal toimub 29. septembril Karula rahvuspargi elanikele ja teistele huvilistele suunatud ekskursioon Haanja loodusparki. Buss väljub Ähijärve keskuse juurest kell 9. Ekskursiooni juhendab Eda Veeroja. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kõigil osalejatel kaasa oma söök ja jook. Matka toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Pühapäeval, 30. septembril kutsub Keskkonnaamet kõiki huvilisi Raplamaal sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“. Raplamaal matkatakse 30. septembril Lipstu nõmmel ja Sõbessoo rabas ning Jalasel. Buss väljub kell 10 Rapla Maavalitsuse tagant parklast, tagasi hiljemalt kell 16. Matka juhendab Imbi Kõiv Keskkonnaametist. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ning jalanõud. Matkadel peame koos pikniku, selleks kõigil osalejatel kaasa oma söök ja jook. Matka toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.