Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Võistluse „Noored Euroopa metsades“ rahvusvaheline finaal toimub Eestis (2012-09-22 01:18:00)

26. - 27. septembrini toimub Sagadis metsandusliku võistluse "Noored Euroopa metsades" rahvusvaheline finaal, millel osalevad 11 riigi noored vanuses 13-19.

Õpilased panevad proovile teadmised Euroopa metsadest, metsa korraldusest ja looduskaitsest ning esitlevad oma koduriigi metsandust ettekandega.

Eestit esindavad Avinurme Gümnaasiumi gümnasistid Pilleriin, Heikki ja Heino Pärn, kes on olnud edukad ka erinevatel reaalteaduste olümpiaadidel. Kuna nende kodu asub keset metsa, on noortel suhe loodusega tugev. Kohtumised metsloomadega äratanud ka sügavamat huvi loodusteaduste vastu.

Kuigi võistlus „Noored Euroopa metsades“ toimub tänavu alles teist korda, on suudetud sellessekaasata 19 Euroopa riiki. Ühine teema - haridus - onõhutanud metsandussektori koostöölenii Eesti-siseselt kui karahvusvaheliselt,“ ütles Eesti Metsaseltsi metsandushariduse koordinaatorKristi Teppo. „Finaalvõistluse korraldamisele Eestis on ühiselt õla allapannud nii riigimets, erasektor kuika MTÜ-d.“

Eesti voorus osales kevadel 50 kooli ligi 200 võistkonnaga. Kokku osales2012. aastal "Noored Euroopa metsades" võistlusel Euroopas üle 10 000 õpilase.


Allikas: Eesti Metsaseltsi pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.