Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muutuvad õhusaaste normid (2006-01-19 16:11:57)

 

19. jaanuaril kiitis Vabariigi Valitsus heaks Euroopa Parlamendi ja nõukogu direktiivi eelnõu, mille eesmärk on parandada välisõhu kvaliteeti ning muuta Euroopa õhk puhtamaks.

Direktiivi eelnõu käsitleb välisõhu saastatuse taseme piirnorme ja välisõhu kvaliteedi seiret selliste peamiste saasteainete osas nagu vääveldioksiid, lämmastikoksiidid, tahked osakesed, plii, benseen jm.

Eelnõu uus eesmärk  on vähendada inimeste terviseriske (allergia, astma) ning karmistada kontrolli  inimeste kokkupuute üle välisõhus leiduvate tervisele kahjulike peente  osakestega (PM10 ja PM2,5). Eelnõus nähakse ette PM2,5-osakeste sisalduse  vähendamine välisõhus.

"Eesti toetab direktiivi põhieesmärki, milleks on tagada EL kodanikele puhtam elukeskkond, vähendades peente tahkete osakeste ja nende lähteainete esinemist välisõhus ning pikendades seega inimeste keskmist eluiga. Samuti tunnistab Eesti, et peened osakesed on ohtlikud inimese tervisele ja kontroll nende üle on väga tähtis," märkis keskkonnaminister Villu Reiljan.

Direktiivi eelnõus loetletud  eesmärgid on:
1) tagada EL kodanikele puhtam elukeskkond, vähendades tahkete  osakeste ja nende lähteainete esinemist välisõhus, eesmärgiga pikendada aastaks  2020 keskmist eluiga ligikaudu 5,5 kuu võrra;
2) ühendada viie iseseisva  õigusakti sätted üheks direktiiviks, et lihtsustada ja tõhustada kehtivaid  õigusakte ning vähendada nende mahtu;
3) vaadata üle kehtivad normid, võttes  arvesse uusimaid tervisealaseid ja teadussaavutusi ning liikmesriikide kogemusi.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.01.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.