Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästjad külastavad lasteaedasid (2012-09-17 11:37:26)

Sellest nädalast külastavad päästjad üle Eesti lasteaialapsi, et õpetada neid tulekahju puhkedes õigesti käituma. Paljudele 5-7-aastastele lastele on see esimene kohtumine päästjaga.

Külaskäigu üks eesmärk on lastele päästja välimuse tutvustamine. Tööriietes, kiivri ja hapnikumaskiga päästja võib väikelapses tõsist hirmu tekitada. Seetõttu on oluline, et laps teaks, et see „maskis olevus“ on talle appi tulnud ning et riiete ja varustuse all on tavaline inimene. Tulekahju korral kipuvad lapsed end hoones ära peitma, nende leidmine suitsu täis ruumidest on päästjatele äärmiselt keeruline. Päästjad on näinud, et lapsed poevad põlengu puhkedes ruumist väljumise asemel peitu kas voodi alla või kappi ning on seal liikumatult ja hiirvaikselt. Seepärast selgitavadki päästjad lastele, miks ei tohi end tulekahju korral peita, kuidas hoonest ohutult väljuda ning miks peab minema perega eelnevalt kokku lepitud kogunemiskohta ja kutsuma appi täiskasvanu. Koolitusel on rõhk mängulistel ja praktilistel tegevustel, mille abil antakse lastele võimalikult põhjalikud ja eakohased teadmised tuleohutusest.

„Lasteaedade huvi päästjate küllatuleku vastu kasvab iga aastaga. Sel sügisel kohtuvad päästjad ühtekokku 10 000 eelkooliealise lapsega“, ütles koolitusprojekti juht päästespetsialist Kairet Kõljalg.

Esimest korda viivad kõikjal Eestis koolitusi läbi päästjad, kelle roll ohutuma käitumise õpetamisel kasvab iga päevaga.

Täpsemat infot koolitusel osalemiseks saavad lasteaiad päästekeskustest.


Allikas: Päästeameti 17.09.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.