Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 17.-23. septembrini (2012-09-17 11:26:50)

Esmaspäeval,
17. septembril kella 14-17 toimub Jõgeva kultuurikeskuse keldrisaalis (Aia 6, Jõgeva) Jõgevamaa keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale oodatakse osalema lasteaiaõpetajaid, algklasside ja loodusainete õpetajaid, huvijuhte, õppealajuhatajaid ja teisi huvilisi. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Esmaspäevast, 24 –28. septembrini on Riigimetsa Majandamise Keskuse Kauksi Looduskeskuses üleval seenenäitus.

Teisipäevast, 18.-19. septembrini toimub Tartus Eesti-Vene piiriveekogude kaitse ja kasutamise ühiskomisjoni XV istung, kus arutatakse Narva jõe ja Peipsi järve vesikonna veemajandust ja veekogude ökoloogilist seisundit, seireprogrammide käiku ja Narva veehoidlaga seotud küsimusi.

Teisipäeval, 18. septembril kell 15 toimub Saaremaal Pihtla vallamajas Sutu lahe hoiuala (Sutu lahe loodusala), Sandla hoiuala (Sandla loodusala) ja Nässuma hoiuala (Nässuma loodusala) kaitsekorralduskavade kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevaid loodusväärtusi, nende mõjutegurid ja kaitsemeetmed ning koostatakse tegevuste tabel, kus vajalikud tegevused on määratletud koos tõenäolise läbiviimise ajaga ning maksumusega. Kaitsekorralduskava koostaja on Consultare OÜ. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Tööd rahastatakse programmi „Kaitsekorralduskavade ja liikide tegevuskavade koostamine looduse mitmekesisuse säilitamiseks“ alusel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Teisipäeval, 18. septembril toimub kella 15-17 Hiiu maavalitsuse saalis (Leigri väljak 5, Kärdla) Hiiumaa keskkonnahariduse maakondlik infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale oodatakse osalema lasteaiaõpetajaid, algklasside ja loodusainete õpetajaid, huvijuhte, õppealajuhatajaid ja teisi huvilisi. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Teisipäeval, 18. septembril toimub kella 14-17 Põlva Ühisgümnaasiumi aulas (Kesk 25, Põlva) Põlvamaa keskkonnahariduse maakondlik infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale oodatakse osalema lasteaiaõpetajaid, algklasside ja loodusainete õpetajaid, huvijuhte, õppealajuhatajaid ja teisi huvilisi. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Kolmapäeval, 19. septembril kell 10 toimub Saaremaal Mustjala vallamajas Võhma kivikülvi kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskavaga kirjeldatakse ala eesmärgiks olevaid loodusväärtusi, nende mõjutegureid ja kaitsemeetmeid ning koostatakse vajalike tegevuste tabel koos tõenäolise läbiviimise aja ja maksumusega. Kaitsekorralduskava koostab Pärandkoosluste Kaitse Ühing (PKÜ). Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud. Tööd rahastatakse programmi „Kaitsekorralduskavade ja liikide tegevuskavade koostamine looduse mitmekesisuse säilitamiseks“ alusel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kolmapäeval, 19. septembril algusega kell 18 toimub Viljandi Huvikoolis (Jakobsoni 47c „Seenepaberi töötuba“, kus õpitakse puuseentest seenepaberit valmistama. Huvilistel palutakse ka ise üks puuseen kaasa võtta. Töötuba juhendab Peep Tobreluts. Osalemine on kõigile tasuta. Töötuba kestab 3 tundi.

Kolmapäeval, 19. septembril algusega kell 18 toimub Põlvamaa Keskkonnamajas (Kalevi 1a, Räpina) loodusõhtu, kus jõevähkide ekspertMargo Hurt räägib vähkide bioloogiast, elupaikadest, kaitsest ja püügist. Margo Hurt on jõevähi uuringutega tegelenud alates 1994. aastast ja on osalenud erinevate uurimuste ning projektide läbiviimises seoses jõevähi seisundiga. Loodusõhtul osalemine on tasuta. Oodatud kõik huvilised. Loodusõhtu korraldab Keskkonnaamet Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel.

Neljapäeval, 20. septembril kell 15 toimub Keskkonnaameti Viljandi kontoris (Paala tee 4, Viljandi) Kahvena looduskaitseala kaitsekorralduskava avalik arutelu. Kavaga saab tutvuda siin: http://www.keskkonnaamet.ee/public/Kahvena_LA_KKK.pdf.

Neljapäevast, 20.-21. septembrini toimub Tallinnas piiriülese keskkonnamõju hindamise (Espoo) konventsiooni Läänemere piirkonna VI koostööseminar. Koostööseminaride põhiliseks eesmärgiks on jagada informatsiooni piiriülese keskkonnamõju hindamise ning sellega seotud valdkondade arengute kohta Läänemere regioonis. Lisaks tavapärasele erinevate piiriülese keskkonnamõju hindamise juhtumite hea praktika tutvustamisele tulevad seekordsel seminaril arutelule tuumaenergia valdkonna, merealade ruumilise planeerimise ning kildagaasiga seotud teemad. Üheks päevakava teemaks on ka uued arengud seoses Nord Streamiga, mille ühe punktiga seonduvalt on regiooni riigid kutsunud seminarile Nord Stream AG esindajad, kes teevad seminaril ettekande potentsiaalsete uute torujuhtmete teostatavusuuringu hetkeseisu kohta. Seminaril osalevad Eesti, Rootsi, Soome, Läti, Leedu, Taani ja Saksamaa vastava valdkonna ametnikud ning Espoo konventsiooni sekretariaadi esindaja.

Laupäeval, 22. septembril kutsub Keskkonnaamet loodushuvilisi sügisesele matkapäevale „Tere sügis!“ Luhasoo maastikukaitsealale. Luhasoo 5 km pikkusel matkarajal tutvume sügisese metsa ja rabaga ning maaliliste rabajärvedega. Buss väljub Võrust Katariina kiriku esiselt platsilt kell 10. Selga mugavad ja ilmastikuoludele vastavad riided ningjalanõud. Matkal peame koos pikniku, selleks võtta kaasa oma söök ja jook. Matka juhivad Maris Kivistik ja Diana Pungar Keskkonnaametist. Matk on kõigile tasuta ja oodatud on kõik huvilised.

Laupäevast, 22.-23. septembrini toimuvad Ida-Virumaal Keskkonnaameti, Riigimetsa Majandamise Keskuse ja Illuka vallavalitsuse eestvedamisel Ida-Virumaa seenepäevad, kuhu on oodatud kõik seenehuvilised.

Laupäeval, 22. septembril toimub seeneretk Kurtna mõhnastikul ja Kõnnu piirkonnas. Buss väljub kell 10 Jõhvi Kontserdimaja parklast. Seeneretke juhivad Urmas Kaja ja Ingrid Kuligina Retkele on vajalik eelnev registreerimine. Info ja registreerimine: Heldi Aia, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, tel 5347 5093, heldi.aia@keskkonnaamet.ee

Pühapäeval, 23. septembril toimub kell 12–15 Alutaguse Puhke- ja Spordikeskusesse (Pannjärve, Illuka vald) seeneperepäev. Näha saab seenenäitus meie metsade seentest, seeneteemalised filme, samuti toimuvad seeneprogrammid ja mängud peredele, seentega lõnga värvimise õpetus jne.
Tasuta tellitud bussid väljuvad Jõhvi Kontserdimaja parklast Pannjärvele kell 11.45, 12.45, 13.45 ja toovad tagasi Pannjärvelt Jõhvi kell 13.00, 14.00, 15.00 Bussidele on vajalik eelnev registreerimine. Info ja registreerimine: Heldi Aia, Keskkonnaameti keskkonnahariduse spetsialist, 5347 5093, heldi.aia@keskkonnaamet.ee.

Pühapäeval, 23. septembril on kõik huvilised oodatud osalema seente õppepäevale Soomaa rahvusparki. Metsas õpime ja kogume seeni Külli Kalamees-Pani juhendamisel (TÜ Loodusmuuseum). Väljasõit kell 10 Viljandi bussijaama parklast. Õppepäev kestab orienteeruvalt 7 tundi.
Osalejatel palume kaasa võtta oma seenenuga ja -korv. Selga-jalga ilmastikukindlad riided ning jalanõud (vajalikud kummikud!). Pikniku jaoks kaasa oma söök ja jook. Õppepäeva korraldamist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus. Osalemine on kõigile tasuta.

Keskkonnaamet teatab, et 17. septembrist kuni 18. oktoobrini toimub Suure-Aru looduskaitseala kaitse-eeskirja eelnõu avalik väljapanek. Eelnõuga saab tutvuda Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni Harju kontoris (Viljandi mnt 16, Tallinn) või Keskkonnaameti kodulehel uudiste rubriigis.

Keskkonnaamet teatab, et 17. septembrist kuni 18. oktoobrini toimub Harju maakonnas Kuusalu ja Jõelähtme vallas asuva Kolga lahe maastikukaitseala kaitse-eeskirja eelnõu avalik väljapanek. Eelnõuga saab tutvuda Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni Harju kontoris (Viljandi mnt 16, Tallinn) või Keskkonnaameti kodulehel uudiste rubriigis.

Keskkonnaamet teatab, et 17. septembrist kuni 18. oktoobrini toimub Naissaare maastikukaitseala kaitse-eeskirjade eelnõu avalik väljapanek. Eelnõuga saab tutvuda Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni Harju kontoris (Viljandi mnt 16, Tallinn) või Keskkonnaameti kodulehel uudiste rubriigis.


Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.