Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Asutati riiklik probleemtooteregister (2006-01-19 16:02:53)

 

19. jaanuaril kiitis Vabariigi Valitsus heaks riikliku probleemtooteregistri asutamise eelnõu. Registri asutamine võimaldab saada ülevaate probleemtoodete Eesti Vabariiki sisse toomisest, müügist ja probleemtoodetest tekkinud jäätmete käitlusest.

Loodava registri alusel on identifitseeritavad Eestisse sisse toodavad probleemtoodete kogused ning Eestis turule lastud toodete osakaal nii tooteliikide kui ka tootjate kaupa.

"Registriandmete alusel saab kontrollida, kuidas täidab tootja temale pandud probleemtoodetest tekkivate jäätmete taaskasutamise kohustust. Samuti on võimalik identifitseerida, millises mahus probleemtoodetest tekkinud jäätmeid kogutakse, taaskasutatakse, kõrvaldatakse ja eksporditakse," selgitas Keskkonnaministeeriumi jäätmeosakonna juhataja Peeter Eek

Lisaks on võimalik tuvastada, kui palju iga tootja on protsentuaalselt oma tooteid turule lasknud, mille alusel on võimalik nõuda neilt jäätmehoolduskulude katmist vastavalt turuosalusprotsendile.

Jäätmeseaduses on kirjas, et probleemtoode on toode, mille jäätmed põhjustavad või võivad põhjustada tervise- või keskkonnaohtu, keskkonnahäiringuid või keskkonna ülemäärast risustamist. Probleemtooted on:
1) patareid ja akud;
2) PCB-sid sisaldavad seadmed;
3) mootorsõidukid ja nende osad (siia kuuluvad ka vanarehvid);
4) elektri- ja elektroonikaseadmed ja nende osad.

Asutatava registri vastutav töötleja on Keskkonnaministeerium ja volitatud töötleja Keskkonnaministeeriumi Info- ja Tehnokeskus.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 19.01.2006 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.