Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tööd alustas Järvamaa Toidupank (2012-09-14 11:31:21)

Möödunud nädalal allkirjastasid Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn ning MTÜ Süda-Eesti Sotsiaalkeskuse (SESOK) juhatuse liige Tiina Larven koostöölepingu, millega loodi Järvamaa Toidupank. Seega on Eestis tänaseks juba kokku kümme toidupanka – Tallinnas, Tartus, Pärnus, Haapsalus, Viljandis, Rakveres, Narvas, Jõhvis, Põlvas ja nüüd ka Eesti südames, Järvamaal.

Järvamaa Toidupanga tööd koordineerima hakkav Peedu Pärl on hakkamist täis: „Toidupanga loomine Kesk-Eestisse oli väga vajalik samm, sest ka siin on toiduabi vajadus ilmne,“ tõdeb mees. Uue heategevusorganisatsiooni tööd on juba ka toetatud. „Annetustena oleme saanud vajalikku inventari, mis võimaldab tööga pihta hakata – oleme väga tänulikud nii maavalitsusele mööbli kui ka AS Taigile arvuti eest,“ märgib Peedu Pärl rõõmsalt.

Uue toidupanga teeninduspiirkonnaks on kavandatud kogu Järvamaa, kontori- ja laoruumid paiknevad Türil. Toiduabi hakkab esialgu saama 30–40 peret. Kuna toidupankadest saavad ennekõike abi allpool toimetulekupiiri elavad väikeste lastega või paljulapselised pered, siis teeb ka vastne toidupank tihedat koostööd kohalike sotsiaaltöötajatega, et abivajajad välja selgitada. Siin kulub SESOKi pea kümneaastane kogemus sotsiaaltöö ning -teenuste vallas väga ära, sest paljusid Järvamaa toimetulekuraskustes peresid teatakse juba senise töö põhjal.

Järvamaa Toidupangal on juba olemas koostöö­kokkulepped mitmete tootmis- ja kaubandusettevõtetega, sh Järva Tarbijate Ühistuga. Kaupmeeste hea tahe ning koostöövalmidus võimaldavad toidupankadel kaubanduses tekkivad ülejäägid ning aeguma hakkava toidukauba abivajajatele toimetada. Kohalikud kauplused on olulised, sest toidupangad koguvad üldjuhul jagatava toidu just kohalikust kaubandusvõrgust ja tootjatelt, sh talumajapidamised.

Toidupank on asutatud 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi Heategevusfondi Päikeselill ja Swedbanki poolt. Toidupanga tegevust toetab alates 2010. aastast Avatud Eesti Fond.

Allikas: Eesti Toidupanga 14.09.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.