Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põhja-Balti piirkonna keskkonnamõju hindajad kohtuvad Kuressaares (2012-09-13 14:02:20)

Täna algas Kuressaares Põhjamaade ja Balti riikide keskkonnamõju hindajate kahepäevane konverents, kus osaleb kogu piirkonna ekspertide "koorekiht", kuid esindatud on ka näiteks sellised riigid nagu Inglismaa ja Austraalia.

Kuigi tegemist on kitsalt erialase valdkonnaga, mõjutab Eesti Keskkonnainstituudi eksperdi Heikki Kalle sõnul keskkonnamõju hindajate meid kõiki. Seaduste kohaselt eeldab igasugune suurem arendustegevus ka tekkida võivate keskkonnamõjude hindamist ning ekspertide prognoosid ja arvamus on siin sageli oluline kaalukeel, mis tulemust reaalselt mõjutavad.

Keskkond ei tähenda selles kontekstis sugugi vaid loodust, vaid ka kõike inimesega seotut – näiteks kommunikatsioone, transpordivõrgustikku, arendustegevusest tingitud elukvaliteedi muutusi ja nii edasi. Sageli on keskkonnamõju hindajate ees pikaajalised ja emotsionaalsed küsimused. Kas näiteks Viru hotelli laiendamisest saadav kasu kaalub üles Tammsaare pargi hävimise? Kas uus ringtee on väärt järsku langust kohalike elanike sissetulekutes? Kuigi seadused on riigiti erinevad, on ekspertide ees seisvad probleemid üsna sarnased.

Eelmisest sarnasest konverentsist on möödas enam kui kümme aastat, ja on haruldane, et kogu piirkonna parimat oskusteavet koondav sündmus on toimumas just Eestis. Ekspertide ja uurijate kogunemine Saaremaal annab suurepärase võimaluse asetada naabermaade kogemused kodumaisesse konteksti ja edendada valdkonda nii Eestis kui kogu regioonis.

Allikas: Eesti Keskkonnainstituut


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.