Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linna eelarvesse laekus kaheksa kuuga 61 protsenti aastamahust (2012-09-12 13:55:25)


2012. aasta esimese kaheksa kuuga laekus Tartu linna eelarvesse tulusid 70,5 miljonit eurot, mis moodustab aastasest mahust 61 protsenti.

Põhitegevuse tulusid laekus 65,5 miljonit eurot ehk 71% eelarvest. Suurimaks tuluallikaks on Tartu linnas üksikisiku tulumaks, mis moodustab ligi poole kõikidest tuludest. Füüsilise isiku tulumaksu laekus 33,7 miljonit eurot ehk 71% eelarvest. Maksutulusid kokku laekus 34,8 miljonit eurot ehk 71% eelarvest.

Toetusi põhitegevuseks laekus 21,7 miljonit eurot (põhiliselt riigieelarvest) ehk 73% eelarvest. Kaupade ja teenuste müügist saadi 8,6 miljonit eurot (68% eelarvest) ning muid põhitegevuse tulusid 432 tuhat eurot (94% eelarvest).

Põhitegevuse kulud olid 57,5 miljonit eurot ehk 66% eelarvest. Suurimad väljaminekud on olnud hariduse valdkonnas, mis moodustavad üle poole kogukuludest. Ligi poole põhitegevuse kuludest moodustavad personalikulud, kolmandiku majandamiskulud ning kuuendiku tegevuskuludeks antavad toetused. Põhitegevuse tulem ehk põhitegevuse tulude ja põhitegevuse kulude vahe oli 8,0 miljonit eurot.

Investeerimistegevuse tulem ehk investeerimistegevuse tulude ja kulude vahe oli -5,7 miljonit eurot. Tulusid laekus 5,0 miljonit eurot ehk 21% eelarvest, enamus sellest sihtotstarbeliste toetustena. Kulude täitmine on olnud 10,6 miljonit eurot ehk 28% eelarvest. Alatäitmist põhjustavaks objektiks on eelkõige Tartu idapoolne ringtee, mis on hetkel projekteerimise protsessis ning ehituse algus on planeeritud aasta lõpukuudele.
Rahaliselt suurim investeerimisobjekt on olnud Tartu Kutsehariduskeskuse autoerialade õppetöökoja rajamine. Heitkoguse ühikute (CO2) müügi vahenditest finantseeriti investeeringuid 2,5 miljoni euro ulatuses.

2011. aasta sama perioodiga võrreldes olid põhitegevuse tulud 2,3 miljonit eurot ehk 4% suuremad. Tulumaksu laekus 1,6 miljonit eurot ehk 5% enam. Põhitegevuse kulud on kasvanud 1,3 miljonit eurot ehk 2%. Investeeritud on kaks korda enam kui 2011. aastal.

2012. aasta esimese kaheksa kuu tulud olid 2,4 miljonit eurot suuremad kui kulud. 31. augusti seisuga oli linna raha jääk 6,8 miljonit eurot.


Allikas: Tartu Linnavalitsuse 12.09.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.