Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Metsanduse eelinfo 10. - 16. septembrini (2012-09-10 13:14:39)

Erametsakeskus


Esmaspäeval, 10. septembril
algusega kell 11.00 on infopäev "Euroopa Liidu toetused erametsaomanikele ja väikeettevõtjatele" Otepää Raekojas ( Lipuväljak 13, Otepää) ja teisipäeval, 11. septembril algusega kell 11.00 Jäneda mõisas (Tapa vald, Lääne-Virumaa).

Infopäevad toimuvad “Eesti maaelu arengukava 2007–2013” meetme 1.5 “Metsade majandusliku väärtuse parandamine ja metsandussaadustele lisandväärtuse andmine” raames.

Lektoriteks on Põllumajandusministeeriumi ja SA Erametsakeskus töötajad.

Infopäevade tellija on Põllumajandusministeerium ning nende läbiviimist toetab Euroopa Liit.

Kolmapäevast, 12. septembrist – neljapäeva, 13. septembrini toimuvad rahvusvahelise konverentsi „Puit energiaks“ raames Jänedal Maamajanduse Infokeskuses rahvusvaheliste metsanduse töögruppide seminarid ja õppereis.

Reedel, 14. septembril toimub SA Erametsakeskuse, Maamajanduse Infokeskuse ja MTÜ Eesti Erametsaliidu korraldamisel Jänedal rahvusvahelise konverents „Puit energiaks“ , mis käsitleb puidu kasvavat rolli energiamajanduses.

Konverents analüüsib, kuivõrd tasuv on puitu energia tootmiseks kasutada, millist kasu saab energiapuidust kohalik kogukond ning millised on erametsaomaniku võimalused puidust energia tootmisel. Uuritakse, kas meie metsaressursid on selleks piisavad ja millised toetused aitaksid kaasa puidu paremale kasutamisele. Lisaks ettekannetele Eesti arengutest toovad külalisesinejad värsket infot Euroopa uusimatest praktikatest. Konverentsil sünkroontõlge inglise keelest eesti keelde ja vastupidi.

Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit

Kolmapäeval, 12. septembril
algusega kell 13.00 on EMPLi juhatuse koosolek Horizon Tselluloosi ja Paberi AS-s (Kehra). Toimub EMPL liikme Horizoni külastus; koosoleku päevakorras on puidu biomassist taastuvenergia tootmine ja selle mõjud metsatööstussektorile, sügisese üldkoosoleku kokkukutsumine ja 8. novembri Puitarhitektuuri konverents, samuti edaspidine koostöö Maanteeametiga puiduveo efektiivsuse tõstmiseks.

Neljapäeval, 13. septembril kell 15.00 on Tartu Teaduspargis Puuinfo üldkoosolek Arutatakse Puuinfo tegevust 2013. aastal.

Erametsaomanike ühendused


Neljapäeval, 13. septembril kell 18.00 toimub Tallinnas, Pühavaimu 6 Tallinna Metsaomanike Seltsi rühmanõustamine "Metsanduslikud toetused 2012.a sügisperioodil".

Teemad:

1. Toetused: pärandkultuur ja vääriselupaik. Lektor Priit Jõeäär EMK -st.
2. Metsameede 1.5.1. ja 1.5.3. 2. Lektor Triin Suur EMK-st.
3. Kontrolltoimingutest. Lektor Veljo Kütt EMK -st.
Reedel, 14. septembril algusega kell 10.00 toimub "Metsatöötajate päev" Vaiga-Kassinurme maalinnas.
Toimuvad sõnavõtud teemadel, mis oli ja on metsandus, kes on selles osalevad inimesed praegu ja kas metsamehe staatus on au sees.
Kutse asub aadressil: <http://www.kassinurme.ee> www.kassinurme.ee
Osavõtt tasuta. Üritus on vabas looduses.

Reedel, 14. septembril ja laupäeval, 15. septembril toimuvad Kärla vallas Nõmpa külas Allivälja talu metsas info- ja õppepäevad erametsaomanikele teemal „Hooldusraie kuni 30 aastastes metsades" ja "Kasvavate puude laasimine". Soovitatav metsariietus. Kogunemine mõlemal päeval kell 11.00 Sauvere bussipeatuses. Kohapeal soe jook ja pirukad. Koolitus on tasuta.


Allikas: Metsaselts.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.