Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumi nädala eelinfo 10.-16. septembrini (2012-09-10 01:32:32)

Pühapäevast, 9.-16. septembrini
on kõik huvilised oodatud osalema Valgamaa seenepäevadel. Võimalik on osaleda mükoloogide juhendatavatel seeneretkedel, kuulata loenguid, külastada seenenäitusi, värvida seentega lõnga, osaleda seenekulinaaria ning seente makropildistamise koolitusel. Seenepäevade tegevused toimuvad Valga muuseumis (Vabaduse 8, Valga), Valga avatud noortekeskuses (J. Kuperjanovi 9, Valga), Otepää looduskeskuses (Kolga tee 28, Otepää) ning Tõrvas. Seenepäevad viiakse läbi projekti "Keskkonnahariduse arendamine Valgas" raames. Projekti eesmärk on arendada keskkonnateadlikkust Valga linnas ja Valgamaal, samuti Valga Muuseumi keskkonnahariduslikku töösuunda, mis põhineb muuseumi loodusalasel ekspositsioonil, kogudel ja näitusetegevusel. Seenepäevi korraldavad Valga Muuseum, SA Valgamaa Arenguagentuur, Keskkonnaamet, toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kuni 15. septembrini toimub Lõuna-Koreas Jejus Maailma Looduskaitse Liidu kongress, mille kõrgetasemelisest kohtumisest võtab 10.-12. septembrini osa keskkonnaminister Keit Pentus Rosimannus. Maailma Looduskaitse Liidu kongressi (International Union for Conservation of Nature World Conservation Congress, IUCN) korraldatakse iga nelja aastat tagant. Kongressi teemaks on loodus+, mis kätkeb endas nii looduse põhiolemuslikku tähtsust kui selle seotust inimeste elu ja tegevuse iga tahuga. Keskendutakse looduse seostele järgmise viie teema osas: kliima, toidujulgeolek, sotsiaal-majanduslik areng, inimesed ning valitsemine, looduskaitse.

Esmaspäeval, 10. septembril algusega kell 10 toimub Pärnus Keskkonnaameti kontori saalis (Roheline 64) seminar jahutus- ja kliimaseadmete, soojuspumpade paigaldajatele ja hooldajatele. 2012. a juulis jõustusid välisõhu kaitse seaduse muudatused, mis puudutavad muuhulgas ka fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate jahutus-, kliimaseadmete, soojuspumpade ja tuletõrjesüsteemide paigaldust ja hooldust. Seadus kohustab fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate paiksete jahutus- ja kliimaseadmete ja soojuspumpade ning tuletõrjesüsteemide paigalduse, hoolduse ja kõnealustest seadmetest aine kogumisega tegelevaid ettevõtteid taotlema Keskkonnaametilt käitlemisluba.

Esmaspäevast, 10. septembrist algab RMK looduskeskuste sügisprogrammide kampaania, mis kestab 26. oktoobrini. Tasuta loodusõppeprogrammid on suunatud lasteaedadele ja üldhariduskoolidele. Programmide kirjeldused ja registreerimisinfo on leitav siin: http://www.loodusegakoos.ee/metsakool.

Teisipäeval, 11. septembril teevad Maa-ameti peadirektori asetäitja kt Anne Toom ja õigusosakonna juhataja Triinu Rennu ettekande regionaalministri ja maavanemate korralisel koosolekul. Ettekanne tutvustab maareformi praegust seisu, pooleliolevaid toiminguid ja reformi lõpetamiseks vajalikke tegevusi.

Teisipäeval, 11. septembril kell 15 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Narva mnt 7a, Tallinn) Harjumaa keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale oodatakse osalema lasteaiaõpetajaid, algklasside ja loodusainete õpetajaid, huvijuhte, õppealajuhatajaid ja teisi huvilisi. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Teisipäeval, 11. septembril kell 12.30 toimub Keskkonnaameti eestvedamisel Rapla Maavalitsuse II korruse saalis, ruum 204 (Tallinna mnt 14, Rapla) Nurtujõe loodusala kaitsekorralduskava avalikkuse kaasamise koosolek. Kaitsekorralduskava koostab Pärandkoosluste Kaitse Ühing (PKÜ). Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad ja teised asjast huvitatud isikud. Tööd rahastatakse programmi „Kaitsekorralduskavade ja liikide tegevuskavade koostamine looduse mitmekesisuse säilitamiseks“ alusel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Teisipäeval, 11. septembril kell 13.30-18.00 toimub Tartus teaduskeskus AHHAA lektooriumis (Sadama 1) Tartumaa keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale on oodatud lasteaiaõpetajad, algklasside ja loodusainete õpetajad, huvijuhid, õppealajuhatajad jt. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Teisipäeval, 11. septembril kell 15.00-17.00 toimub Keskkonnaameti Saaremaa kontoris (Tallinna mnt 22, Kuressaare) maakondlik keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale on oodatud lasteaiaõpetajad, algklasside ja loodusainete õpetajad, huvijuhid, õppealajuhatajad jt. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Kolmapäeval, 12. septembril kell 14 toimub Järva Maavalitsuse IV korruse saalis (Rüütli 25, Paide) Järvamaa keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale on oodatud lasteaiaõpetajad, algklasside ja loodusainete õpetajad, huvijuhid, õppealajuhatajad jt. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Kolmapäevast, 12.-14. septembrini toimub Endla looduskeskuses uurimusliku õppe laager Endla looduskaitseala lähikoolide õpilastele ja õpetajatele. Laagris lõimitakse omavahel loodushuviliste osalejate kooliteadmised praktika ja tegevustega, viiakse läbi õppematkasid ja uurimustöid. Laagri läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Kolmapäeval, 12. septembril kell 15 toimub Väike-Maarja raamatukogus (Lõuna tn 10, Väike-Maarja) Äntu maastikukaitseala kaitsekorralduskava koostamise esimene kaasamiskoosolek, kustutvustatakse kava koostamise protsessi, ajakava ja ala väärtusi. Kohale on oodatud maaomanikud, kohalikud elanikud, ettevõtjad, kohalike omavalitsuste esindajad ja teised asjast huvitatud. Kaitsekorralduskava koostaja on OÜ Adepte Ekspert. Tööd rahastatakse programmi „Kaitsekorralduskavade ja liikide tegevuskavade koostamine looduse mitmekesisuse säilitamiseks“ alusel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kolmapäeval, 12. septembril kell 10 toimub Keskkonnaministeeriumi I korruse saalis (Narva mnt 7a, Tallinn) seminar jahutus- ja kliimaseadmete, soojuspumpade paigaldajatele ja hooldajatele. 2012. a juulis jõustusid välisõhu kaitse seaduse muudatused, mis puudutavad muuhulgas ka fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate jahutus-, kliimaseadmete, soojuspumpade ja tuletõrjesüsteemide paigaldust ja hooldust. Seadus kohustab fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate paiksete jahutus- ja kliimaseadmete ja soojuspumpade ning tuletõrjesüsteemide paigalduse, hoolduse ja kõnealustest seadmetest aine kogumisega tegelevaid ettevõtteid taotlema Keskkonnaametilt käitlemisluba.

Kolmapäeval, 12. septembril kell 14.00-16.30 toimub Valga Maavalitsuse suures saalis (Kesk 12, Valga) Valgamaa keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale on oodatud lasteaiaõpetajad, algklasside ja loodusainete õpetajad, huvijuhid, õppealajuhatajad jt. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Kolmapäeval, 12. septembril toimb Viljandi Linnaraamatukogu III korruse konverentsi-ja näitusesaalis (Tallinna 11/1, Viljandi) keskkonnahariduse maakondlik infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale on oodatud lasteaiaõpetajad, algklasside ja loodusainete õpetajad, huvijuhid, õppealajuhatajad jt. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Kolmapäeval, 12. septembril kell 10 toimub Ilumetsa looduskeskuses (Nohipalo küla, Veriora vald, Põlvamaa) Meenikunno looduskaitseala kaitsekorralduskava koostamise töökoosolek. Kaitsekorralduskava koostaja on Händkakk OÜ. Tööd rahastatakse programmi „Kaitsekorralduskavade ja liikide tegevuskavade koostamine looduse mitmekesisuse säilitamiseks“ alusel Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Kolmapäevast, 12.-16. septembrini toimub Lihulas 10. Matsalu loodusfilmide festival. Lähemalt saab festivalist lugeda siit: http://www.matsalufilm.ee/.

Neljapäeval, 13. septembril kell 16 avatakse pidulikult uuenduskuuri läbinud Eesti Loodusmuuseum. Külastajatele avab muuseum uksed 14. septembril seenenäitusega.

Neljapäeval, 13. septembril kell 15 toimub Rapla Maavalitsuse II korruse saalis (Tallinna mnt 14, Rapla) keskkonnahariduse maakondlik infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale oodatakse osalema lasteaiaõpetajaid, algklasside ja loodusainete õpetajaid, huvijuhte, õppealajuhatajaid ja teisi huvilisi. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Neljapäeval, 13. septembril kell 10 toimub Tartus Keskkonnaameti kontori saalis (Aleksandri 14) seminar jahutus- ja kliimaseadmete, soojuspumpade paigaldajatele ja hooldajatele. 2012. a juulis jõustusid välisõhu kaitse seaduse muudatused, mis puudutavad muuhulgas ka fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate jahutus-, kliimaseadmete, soojuspumpade ja tuletõrjesüsteemide paigaldust ja hooldust. Seadus kohustab fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate paiksete jahutus- ja kliimaseadmete ja soojuspumpade ning tuletõrjesüsteemide paigalduse, hoolduse ja kõnealustest seadmetest aine kogumisega tegelevaid ettevõtteid taotlema Keskkonnaametilt käitlemisluba.

Neljapäeval, 13. septembril kell 13.00-17.00 toimub Võru Kesklinna Gümnaasiumi õppehoone konverentsisaalis (Vabaduse 12, Võru) maakondlik keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale on oodatud lasteaiaõpetajad, algklasside ja loodusainete õpetajad, huvijuhid, õppealajuhatajad jt. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Neljapäeval, 13. septembril
kell 13.45-16.00 toimub Kersti Võlu Koolituskeskuses (Kooli 7, Jõhvi) Ida-Virumaa keskkonnahariduse infopäev. Infopäeval tutvustavad Keskkonnaamet, Riigimetsa Majandamise Keskus ja teised keskkonnahariduse edendajad võimalusi, mida üle Eesti ja maakondlikult pakutakse. Antakse infot, millised on alanud õppeaastal võimalused lastega loodusesse programmile minnes, looduskeskusi külastades või spetsialiste enda juurde kooli kutsudes. Infopäevale on oodatud lasteaiaõpetajad, algklasside ja loodusainete õpetajad, huvijuhid, õppealajuhatajad jt. Infopäeva läbiviimist toetab Euroopa Sotsiaalfond programmi „Keskkonnahariduse arendamine“ kaudu.

Reedel, 14. septembril kell 10 avab keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Jänedal, Maamajanduse Infokeskuses erametsanduse aastakonverentsi „Puit energiaks“. SA Erametsakeskus, Maamajanduse Infokeskus ja MTÜ Eesti Erametsaliit korraldavad rahvusvahelise konverentsi, mis käsitleb puidu kasvavat rolli energiamajanduses. Konverents analüüsib, kuivõrd tasuv on puitu energia tootmiseks kasutada, millist kasu saab energiapuidust kohalik kogukond ning millised on erametsaomaniku võimalused puidust energia tootmisel. Saame teada, kas meie metsaressursid on selleks piisavad ja millised toetused aitaksid kaasa puidu paremale kasutamisele. Lisaks ettekannetele Eesti arengutest toovad külalisesinejad värsket infot Euroopa uusimatest praktikatest. Konverentsi kavaga saab tutvuda siin: http://www.eramets.ee/urituste-kalender?art=3174. Konverentsi läbiviimist toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Reede, 14. septembril kell 10 toimub Jõhvis Keskkonnaameti kontori saalis (Pargi 15) seminar jahutus- ja kliimaseadmete, soojuspumpade paigaldajatele ja hooldajatele. 2012. a juulis jõustusid välisõhu kaitse seaduse muudatused, mis puudutavad muuhulgas ka fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate jahutus-, kliimaseadmete, soojuspumpade ja tuletõrjesüsteemide paigaldust ja hooldust. Seadus kohustab fluoritud kasvuhoonegaase sisaldavate paiksete jahutus- ja kliimaseadmete ja soojuspumpade ning tuletõrjesüsteemide paigalduse, hoolduse ja kõnealustest seadmetest aine kogumisega tegelevaid ettevõtteid taotlema Keskkonnaametilt käitlemisluba.

Kuni septembrikuu lõpuni toimub Keskkonnateabe Keskuse eestvedamisel võistlus, kus kutsutakse kõiki huvilisi loodusvaatluste andmebaasi üles märkima EL loodusdirektiivi liike kui ka kahepaikseid ja roomajaid. Täpsemalt võistluse tingimuste kohta saab lugeda loodusvaatluste andmebaasi kodulehelt - http://loodusvaatlused.eelis.ee. Parimatele aktiivsetele vaatlejatele on välja pandud ka auhinnad. Auhindade võitjad selguvad oktoobris.

Allikas: Keskkonnaministeerium


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.