Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaminister esindab Eestit Maailma Looduskaitse Kongressil (2012-09-08 16:21:57)

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus esindab Eestit Lõuna-Koreas toimuval V Maailma Looduskaitseliidu Kongressil. Tegu on maailma suurima keskkonna- ja looduskaitse organisatsiooni kongressiga, mis toimub iga nelja aasta tagant. Kongressi peateemaks on looduse seosed inimeste elukeskkonna ja igapäevase tegevusega.

Keskkonnaminister Pentus-Rosimannus peab ürituse raames kahel päeval diskussioonipaneelide avaettekanded. 9. septembril teeb Eesti keskkonnaminister avaettekande paneelis, kus käsitletakse majanduskasvu ja loodust säästva arengu ühildamise teemat. Teisipäeval, 11. septembril esineb keskkonnaminister avaettekandega piiriülest looduskaitsekoostööd käsitlevas paneelis.

Kongressi olulisteks teemadeks on veel ka elupaikade säilitamine ja taastamine, ökosüsteemi teenused ja hüved ning mere kaitse küsimused.

Maailma Looduskaitseliit on suurim loodus- ja keskkonnakaitseorganisatsioon maailmas, mis kujundab maailma looduskaitse näo ja määratleb tähtsamad probleemid. Teadlaste ja praktikute koostöös töötab liit välja ka abinõud nende lahendamiseks. Liitu kuulub üle tuhande liikme. Eesti riik on Maailma Looduskaitseliidu liige alates aastast 2007. Lisaks kuulub liitu ka Eestimaa Looduse Fond.

Maailma Looduskaitseliidust on välja kasvanud kõik maailma looduskaitselepped, nagu bioloogilise mitmekesisuse, ohustatud liikidega kauplemise ja märgalade konventsioonid. Üheks liidu tuntumaks tegevuseks on kindlasti maailma looduskaitseliidu punased raamatud, mida igal aastal uuendatakse. Nende raames tehtud viimaste uuringute alusel on näiteks kindlaks tehtud, et ¼ maailma imetajatest on täieliku väljasuremise äärel.

Eesti delegatsiooni kuuluvad veel keskkonnaministeeriumi looduskaitse nõunik Hanno Zingel, looduskaitse osakonna juhataja Taimo Aasma ja ministri nõunik Annikky Lamp.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.09.2012 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.