Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Laupäeval oodatakse tartlasi Maarjalaadale (2012-09-07 17:40:45)

Laupäeval, 8. septembril kell 10-17 peetakse Tartu kesklinnas taas Maarjalaata, seekord neljateistkümnendat. Kaubeldakse sügisandide ja muu talukaubaga, kohal on mitmed Peipsi äärsed sibulamüüjad.

Septembrikuu teisel laupäeval peetav Maarjalaat on kauplejate seas populaarne. "Tänavu tuleb laadale kauplejaid 400 ringi. See on siis ka Raekoja platsi ja Küüni tänava ülemine piir," nentis linnavalitsuse ettevõtluse osakonna kaubanduse peaspetsialist Meeri Tensing. "Tahtjaid oleks ju enamgi, ent Maarjalaadale on oodatud eelkõige sügiseste aia-, põllu- ja metsasaaduste, käsitöö ja muu laadakraami pakkujad."

Sügislaadalt saab osta värsket kodumaist aed- ja puuvilja, mett, seeni, marju, muud talukaupa ja kindlasti ka istikuid. "Raeplatsilt saab varuda talvesibula ja -küüslaugu, sibulasaak on tänavu hea ning müüjaid tavalisest enamgi. Samuti on sel aastal arvukalt meepakkujaid,“ lisas Tensing. "Suupooliseks pakutakse muu kauba hulgas ka suitsuliha, käsitööleiba, astelpajutooteid ja ravimteid."

Mahetooteid tutvustavad Eesti Mahepõllumajanduse SA ja Lõuna-Eesti Toiduvõrgustik. Laadategevus toimub ka Kaubahoovi pargis, sealt leiab puuskulptuure, antikvaarseid raamatuid, punutisi, lambanahku jms. Paras aeg on soetada talveks villane kampsun, pleed, sokid, kindad ja sall, nende pakkujaid on laadal piisavalt.

Laadalisi lõbustab ansambel Happy Hour, mitmel korral tuleb lavale Heino Seljamaa kohverteater. Maarjalaata peetakse Tartu raekoja platsil, Küüni tänaval ja Kaubahoovi pargis.

Allikas: Tartu Linnavalitsuse pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.