Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Päästeamet andis üle aumärgid (2012-09-06 03:55:47)

Salme Kultuurikeskuses peetud pidulikul üritusel tunnustasid siseminister Ken-Marti Vaher ning Päästeameti peadirektor Kalev Timberg 78 inimest.

Tänasel tseremoonial tunnustati 73 inimest päästeteenistuse aumärgiga ning viite inimest Päästeameti peadirektori tänukirjaga. „Need inimesed, keda täna tunnustame on eeskujuks kõigile. Nad on hakkama saanud auväärse teoga ning kirjutanud end sellega Päästeameti ajalukku," avaldas austust Päästeameti peadirektor.

Elupäästja Medal anti 31 elupäästjale, nende seas seitsmele eraisikule, kes oma vapruse ja ennastohverdava käitumisega on päästnud inimeste elu.

„Alati on suur au tänada inimesi, kes on ennastsalgavalt hoidnud ära katastroofi, päästnud inimese tule- või uppumissurmast. Ligimese päästmiseks samme astunud kodanik teeb sellega suure teene ka ühiskonnale, sest just sellised teod innustavad eeskujuga ka teisi ja suurendavad hoolimist meie ümber,“ sõnas siseminister aumärke üle andes.

Medalisaajatest noorimad elupäästjad on 14aastased Oleg Kiseljov ja Nikita Andrianov, kes päästsid uppumisohus 3aastase tüdruku
Elupäästjat Maksim Melnitšenkot tunnustati elupäästmise eest kolmandat korda. Varasemalt on Nõmme päästekomando vanempäästjat Melnitšenkot tunnustatud Elupäästja Medaliga 2001. ning 2008. aastal.

Päästeteenistuse Kuldrist annetati silmapaistvate teenete eest päästealal ja kauaaegse eeskujuliku teenistuse eest Põhja päästekeskuse teenistujale Anne-Ly Niliskile ning Eva Rinnele Häirekeskusest.

Lisaks Päästeteenistuse Kuldristile tunnustati Anne-Ly Niliskit 45aastapikkuse töö eest staažimärgiga. Ta on andnud väga suure panuse tuleohutusjärelevalve arengule ja olnud eeskujuks väga paljudele oma kolleegidele tuleohutuma elukeskkonna loomisel. Varasemalt on Niliskit autasustatud Päästeteenistuse Hõberistiga 1999. aastal.

Eva Rinne põhjalikud teadmised ning oskused on aidanud välja kujundada tänapäevase Häirekeskuse kui organisatsiooni ja kaasaegse hädaabiteadete menetlemise teenuse. 25 aastat on ta töötanud selleks, et üks tähtsamaid avalikke teenuseid oleks järjest kvaliteetsem.
Keerukatel päästetöödel üles näidatud vapruse eest või teenete eest päästealal annetati Päästeteenistuse Hõberist kuuele inimesele ning Päästeteenistuse Medal 34 inimesele.
Päästeameti aumärke anti üle Eesti organiseeritud tuletõrje 93. aastapäeva raames.


Pildigalerii: http://public.fotki.com/Paasteamet-fotod/aumrgid-5092012/?cmd=uploadapplet4

Allikas: Päästeameti pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.